spot_img

O Alonso εξηγεί γιατί η F1 είναι προβλέψιμη

Ο Fernando Alonso τόνισε την μεγάλη αδυναμία της σημερινής F1, καθώς επτά από τις δέκα ομάδες του grid, έχουν ως μέγιστο αποτέλεσμα την 7η θέση.

Ο Ισπανός έρχεται από τον θρίαμβο στις 24H του Le Mans με την Toyota και τους Kazuki Nakajima & Sebastien Buemi για τον δεύτερο αγώνα της Super Season του WEC και τώρα έχει να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα της F1. Η McLaren δεν είναι το ταχύτερο μονοθέσιο του grid για το 2018 και όπως ακόμα 6 ομάδες, έχουν ως ταβάνι την 7η θέση τόσο στις κατατακτήριες, αλλά και τον αγώνα.

Αυτό σύμφωνα με τον Alonso, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που κάνει την F1 προβλέψιμη.

Το Le Mans είναι τόσο διαφορετικό, διότι είναι πολύ δύσκολο και άκρως απαιτητικό. Ό,τι πακέτο κι αν έχεις, πρέπει να παλέψεις για όλο τον αγώνα και να έχεις τέλειο ρυθμό και ακρίβεια στον αγώνα όσον αναφορά την οδήγησή σου. Βλέπουμε και σε άλλες κατηγορίες όπως την LMP2 ή την GTE πως μέχρι το τέλος δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, είναι πολύ απρόβλεπτα. Η ομάδα του Zak Brown ήταν 3η στον αγώνα αλλά ξεκίνησε από την 14η θέση. Τόσο δύσκολο και απρόβλεπτο είναι το Le Mans. Στην F1, σίγουρα λείπει αυτό. Είμαστε εδώ και ξέρουμε πως μπορούμε να δώσουμε μάχη για την 7η θέση στις κατατακτήριες και την 7η θέση στον αγώνα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της F1.

Όσον αναφορά τη νίκη του στις 24H του Le Mans και τον ανταγωνισμό δήλωσε.

Πέρυσι είχαμε μόλις τέσσερα αγωνιστικά στη κατηγορία, φέτος είχαμε 10. Οπότε υπήρχε περισσότερος ανταγωνισμός και περισσότεροι αντίπαλοι. Ήμασταν η μόνη όμως ομάδα με υβριδικό σύστημα και είχαμε λόγω αυτού είχαμε 49% περισσότερη αποδοτικότητα από τα άλλα αγωνιστικά. Ήταν μια τεράστια πρόκληση και βάζω τη νίκη αυτή πάνω από κάθε άλλη.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles