spot_img

Ο Alonso κάνει τον απολογισμό της σεζόν που πέρασε

Ο Fernando Alonso έκανε δηλώσεις για την επιστροφή του στη Formula 1 και χαρακτήρισε τη φετινή του σεζόν ως «φανταστική».

Ο Ισπανός επέστρεψε μετά από «διάλειμμα» ενός έτους στη Formula 1 το 2021. Ο Ισπανός είχε αποχωρήσει το 2018 μετά από μια περιπετειώδη τετραετία με τη McLaren και επέστρεψε στην ομάδα που αναδείχτηκε Πρωταθλητής δύο φορές (2005, 2006) η οποία συμμετέχει, πλέον, με την επωνυμία «Alpine». Ο Alonso είχε μέτρια παρουσία στους πρώτους αγώνες, με την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Σύντομα, όμως, βελτίωσε τις επιδόσεις του και έφτασε, στο GP Κατάρ το Νοέμβριο, στην επιστροφή του στο βάθρο για πρώτη φορά μετά το 2014.

Διαβάστε επίσης: Ο Marko συνεχάρη τον Masi για τις αποφάσεις στο Άμπου Ντάμπι

Ο Fernando Alonso έκανε τον απολογισμό για τη σεζόν που πέρασε:

Νομίζω πως στην αρχή της χρονιάς, σίγουρα τα πράγματα για εμάς δεν ήταν εύκολα. Στη δική μου περίπτωση, μόλις επέστρεψα στο άθλημα, δεν ήμουν 100% έτοιμος και δεν είχα την αυτοπεποίθηση να πιέσω το μονοθέσιο στο όριο. Μου πήρε λίγους αγώνες, πιθανότατα μέχρι το Μπακού (GP Αζερμπαϊτζάν). Κάναμε λίγες αλλαγές στο μονοθέσιο, στον τρόπο που κινούμασταν στις αργές στροφές και την αίσθηση με τα εμπρός ελαστικά, τα πράγματα που πιθανότατα υστερούσα περισσότερο. Νομίζω πως κάναμε ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός στον τομέα της αυτοπεποίθησης (στο μονοθέσιο).

Η σεζόν συνολικά ήταν φανταστική για εμένα. Ειλικρινά, είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στη Formula 1. Πραγματικά απόλαυσα κάθε αγώνα, εντός αλλά και εκτός πίστας. Είμαι χαρούμενος και απόλαυσα το κάθε δευτερόλεπτο. Αυτή είναι η καλύτερη σεζόν μου από το 2014, νομίζω, σε ό,τι αφορά τους πόντους και τις θέσεις. Σίγουρα πιστεύω πως είναι μία θετική επιστροφή, σίγουρα είμαι πιο προετοιμασμένος για το 2022.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Alonso έχει δηλώσει στο παρελθόν πως ο βασικός λόγος της επιστροφής του στη Formula 1 είναι οι νέοι κανονισμοί που θα τεθούν σε ισχύ από το 2022. Ο Ισπανός, στα 40 του έτη, θα είναι ο πιο έμπειρος οδηγός στο grid της επόμενης σεζόν και αναμένεται να καταρρίψει το ρεκόρ των περισσότερων εκκινήσεων. Κάτοχος του ρεκόρ, για την ώρα, είναι ο Kimi Raikkonen με 349 εκκινήσεις, με τον Alonso να βρίσκεται στις 333.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles