spot_img

Ο Rosberg προτείνει αυστηρότερους αγωνιστικούς κανονισμούς για το 2022

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2016, Nico Rosberg, η Formula 1 πρέπει να θεσπίσει ένα αυστηρότερο πλαίσιο κανονισμών για τις μάχες εντός πίστας.

Το 2021 ήταν μια χρονιά που θα συζητιέται για πολλά χρόνια στον κόσμο της Formula 1. Στα θετικά ήταν η μάχη μέχρι τέλους ανάμεσα στον Max Verstappen και τον Lewis Hamilton για το Πρωτάθλημα οδηγών. Από την άλλη μεριά, όμως, υπήρχαν αρκετά παράπονα για τους αγωνοδίκες. Οι αποφάσεις τους σε διάφορους αγώνες «έχτισαν» ένα προφίλ ασυνέπειας για πολλούς θεατές. Ειδικότερα, ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το φινάλε του GP Άμπου Ντάμπι ο Michael Masi (Διευθυντής Αγώνων), προβλημάτισε ιδιαίτερα μεγάλη μερίδα του κόσμου της Formula 1.

Διαβάστε επίσης: Ο Alonso κάνει τον απολογισμό της σεζόν που πέρασε

Στην ασυνέπεια του Masi, αλλά και των αγωνοδικών, αναφέρθηκε ο Nico Rosberg μιλώντας στο βρετανικό κανάλι Sky Sports News.

Μεγάλος είναι ο σεβασμός μου για τον Jean (Todt, πρώην Πρόεδρος FIA) για την καριέρα του, φυσικά. Όμως τώρα, με το νέο πρόσωπο (νέος Πρόεδρος FIA), υπάρχει μία ευκαιρία. Το άθλημα χρειάζεται να προοδεύσει. Η αρχή γίνεται με όλα τα προσπεράσματα, τις μάχες ρόδα-με-ρόδα. Ας μην ξεχνάμε πως στον αγώνα (GP Άμπου Ντάμπι), ο Max Verstappen πέρασε τον Lewis (Hamilton) και κατά κάποιον τρόπο τον ώθησε εκτός για λίγο (στροφή 6, γύρος 1). Ο Lewis παρέμεινε στη μέγιστη ταχύτητα, «έκοψε» τη στροφή και μπήκε ξανά στην πίστα στην πρώτη θέση. Ακόμα και γι’ αυτό, όλοι εμείς οι ειδικοί είπαμε πως ο Lewis θα έπρεπε ν’ αφήσει τον Max να περάσει εκεί πέρα, όμως αυτό δεν του ζητήθηκε.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Συνεχίζοντας, ο Rosberg περιέγραψε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, κατά τη γνώμη του, για να επιστρέψει η αξιοπιστία απέναντι στους αγωνοδίκες:

Η FIA χρειάζεται να κάνει πιο αυστηρό το σύνολο των κανονισμών της, ώστε να μην έχουμε στο μέλλον όλες αυτές τις συζητήσεις. Θα ήταν καλύτερο για το άθλημα εάν υπήρχε μεγαλύτερη κατανόηση (για τους κανονισμούς). Επίσης, σχετικά με τις μάχες ρόδα-με-ρόδα, πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιος έχει τώρα δίκιο και ποιος είναι λάθος, τι χρειάζεται να γίνει σε κάθε περίπτωση. Πρέπει να λαμβάνεται μια γρήγορη απόφαση και να συνεχίζουμε. Χρειάζεται ν’ απαλλαγούμε απ’ όλες αυτές τις συζητήσεις, αυτό είναι το σημαντικό.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Nico Rosberg αναφέρθηκε σ’ ένα σημαντικό ζήτημα για την FIA, η οποία χρειάζεται να πάρει σημαντικές αποφάσεις στις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται πως η νέα χρονιά της Formula 1 έχει ημερομηνία έναρξης την 18η Μαρτίου, με το FP1 του GP Μπαχρέιν.

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles