spot_img

Ο Marko συνεχάρη τον Masi για τις αποφάσεις στο Άμπου Ντάμπι

Ο σύμβουλος της Red Bull, Dr. Helmut Marko, πιστεύει πως πρέπει να πιστωθεί θετικά στον Διευθυντή Αγώνων, Michael Masi, ο τρόπος που χειρίστηκε το φινάλε του GP Άμπου Ντάμπι.

Ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώθηκε το GP Άμπου Ντάμπι άφησε μια περίεργη αίσθηση σε μεγάλο αριθμό των θεατών της Formula 1. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που διαφώνησαν με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η συναρπαστική σεζόν του 2021. Η δυσαρέσκεια πολλών ατόμων έχει να κάνει με τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις του Διευθυντή Αγώνων, Michael Masi, και όχι με το ποιος θα έπρεπε να στεφθεί Πρωταθλητής.

Διαβάστε επίσης: Τα ιδιαίτερα στατιστικά στοιχεία των οδηγών για το 2021

Αντίθετη άποψη από τα άτομα που έχουν αυτή δυσαρέσκεια εκφράζει ο σύμβουλος της Red Bull, Dr. Helmut Marko, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή Sport und Talk TV σε τηλεοπτικό σταθμό της Αυστρίας. Ο Marko αναφέρθηκε στο πώς ολοκληρώθηκε ο αγώνας στην πίστα Yas Marina:

Η ομάδα μας αντέδρασε καταπληκτικά. Αμέσως αλλάξαμε σε soft ελαστικά και τότε, όντως, ο Hamilton δεν είχε καμία ελπίδα. Ο Max με ρώτησε μετά το τέλος (του αγώνα) τι σκεφτόμουν και του απάντησα: «Ήταν ξεκάθαρο πως θα το κερδίσεις (Πρωτάθλημα οδηγών).» Κάποιος πρέπει να αποδώσει τα εύσημα στον Michael Masi για το γεγονός πως ήθελε να ολοκληρώσει τον αγώνα με «αγωνιστικές συνθήκες» (όχι πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας). Στα IndyCar ή τα NASCAR, για παράδειγμα, υπάρχει κανονισμός που τους επιτρέπει ακόμα και να προσθέσουν έναν γύρο, ώστε ο αγώνας να ολοκληρωθεί με «αγωνιστικές συνθήκες». Υπήρχαν πέντε μονοθέσια ανάμεσα και απλά τα απομάκρυνε, ώστε να μπορούν να οδηγήσουν (οι Verstappen και Hamilton) στον τελευταίο γύρο. Είναι σαν τον διαιτητή, έχει το δικαίωμα να το κάνει και αν αποφασίσει κάτι τέτοιο, τότε είναι έγκυρο.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Στην εκπομπή ήταν παρών και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Max Verstappen, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Lewis Hamilton:

Στο τέλος ήταν εντάξει. Φυσικά είχαμε τις στιγμές μας και ίσως να έχει κάποιο θυμό μέσα του. Όμως, είχαμε και ωραίες μάχες, επίσης. Αυτόν τον πλήγωσε, σίγουρα, ό,τι συνέβη στον τελευταίο γύρο. Όμως, υπάρχει σεβασμός ανάμεσά μας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η πλευρά των νικητών είναι απόλυτα λογικό να συμφωνεί με τις αποφάσεις που πάρθηκαν, αυτό συμβαίνει σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις σε οποιοδήποτε άθλημα. Ωστόσο, το κοινό της Formula 1 απογοητεύτηκε σε μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις του Michael Masi και αναζητεί μεγαλύτερη συνέπεια από τον ίδιο και τους αγωνοδίκες ενόψει του 2022.

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles