spot_img

O Alonso πήρε πίσω το βάθρο στην Τζέντα

Έπειτα από διαμαρτυρία της Aston Martin, οι αγωνοδίκες του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας, ανέτρεψαν την αρχική απόφασή τους να τιμωρήσουν τον Fernando Alonso.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες τα αποτελέσματα του δεύτερου αγώνα της σεζόν της Formula 1 άλλαξαν. Ο Fernando Alonso ανέκτησε το βάθρο που κατέκτησε στην Τζέντα κι έτσι έφτασε τα 100 στο σπορ.

Αρχικά οι αγωνοδίκες τον τιμώρησαν με ποινή 10 δευτερολέπτων, μιας και όπως ισχυρίστηκαν η Aston Martin δεν είχε εκτίσει σωστά την αρχική ποινή 5 δευτερολέπτων που αποκόμισε από τη λάθος τοποθέτησή του στη θέση εκκίνησης.

Η ποινή ήρθε γιατί ο μηχανικός που είχε τον πίσω γρύλο, τον ακούμπησε στην AMR23 του Ισπανού παρότι για το προκαθορισμένο διάστημα δεν έπρεπε να γίνει καμία εργασία. Αυτό είχε αποδειχθεί μέσω οπτικοακουστικού υλικού.

Ωστόσο, η βρετανική ομάδα δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Εκπρόσωποί της έσπευσαν στους αγωνοδίκες και επικαλέστηκαν το άρθρο 54.4c των αγωνιστικών κανονισμών της FIA που λέει.

«Ενώ ένα μονοθέσιο είναι ακινητοποιημένο στο pit lane ως αποτέλεσμα ποινής, δεν μπορεί να γίνει καμία εργασία σε αυτό όσο εκτίει την ποινή αυτή».

Συγκεκριμένα, εξέδωσε ανακοίνωση εκ μέρους των αγωνοδικών που έλεγε μεταξύ άλλων:

«Έχοντας εξετάσει νέα αποδεικτικά στοιχεία, καταλήξαμε στο ότι δεν υπήρχε σαφής συμφωνία, όπως προτάθηκε στους αγωνοδίκες νωρίτερα, πως είχε συμφωνηθεί ότι το να ακουμπήσει ένας γρύλος ένα μονοθέσιο, θα ισοδυναμεί με εργασία σε αυτό. Υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρήσαμε ότι η αρχική μας απόφαση να επιβάλουμε ποινή στο Μονοθέσιο #14 έπρεπε να ανατραπεί και αυτό πράξαμε».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #109 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν. 

Η ανακοίνωση της FIA για την αναίρεση της ποινής στον Αλόνσο

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles