spot_img

Ο Alonso πιστεύει πως άξιζε το βάθρο στη Ρωσία

Ο Fernando Alonso πιστεύει πως η απόδοση του ίδιου και της ομάδας του, έπρεπε να του αποφέρει το πρώτο του βάθρο μετά το 2014 στη Formula 1.

Πριν το GP Ρωσίας, ο Fernando Alonso δεν πίστευε πως θα κερδίσει το πρώτο του βάθρο με την Alpine το 2021. Έφτασε κοντά στην κατάκτησή του στον αγώνα στην πίστα του Sochi και, σύμφωνα με τον ίδιο, αν δε δυνάμωνε η βροχή, μπορούσε να βρεθεί στην πρώτη τριάδα.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό 

Στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Ρωσίας, ο Ισπανός τερμάτισε στην 6η θέση, παρόλο που πίστευε πως μπορούσε να βρεθεί ψηλότερα. Στο πρώτο μέρος έχασε κάποιες θέσεις, όμως στον 49ο γύρο βρέθηκε στην 3η θέση. Ο ίδιος δήλωσε, μετά το τέλος του αγώνα:

Οφείλω να είμαι χαρούμενος με τους πόντους και νομίζω πως ναι, είναι μία καλή θέση (6η) για την ομάδα και το πρωτάθλημα κατασκευαστών, όμως πιστεύω πως κάναμε καλό αγώνα. Είχαμε απίστευτο ρυθμό, μπορούσαμε να κρατηθούμε κοντά στον Perez στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και μετά το pit stop (στον 36ο γύρο) καταφέραμε ακόμα και να περάσουμε τον Verstappen σ’ ένα σημείο. Επομένως, το μονοθέσιο “πετούσε” σήμερα και νομίζω πως αξίζαμε περισσότερα. Όταν ξεκίνησε να βρέχει, προσπεράσαμε τους Ricciardo, Perez και Sainz και ήμασταν στην 3η θέση. Πιστεύω, λοιπόν, πως το πρώτο μας βάθρο ήταν πιθανό, όχι από άποψη τύχης, αλλά από άποψη καθαρού ρυθμού.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με τις προβλέψεις του GP Ρωσίας.

Ο Alonso βρέθηκε στο βάθρο προσωρινά καθώς οι οδηγοί που βρίσκονταν πιο πάνω από αυτόν (Sainz, Perez, Ricciardo), αλλά και ο Verstappen από πίσω του ανταποκρίθηκαν πιο άμεσα στις καιρικές συνθήκες και άλλαξαν σε ενδιάμεσα ελαστικά. Ο Alonso σχολίασε την κατάσταση των τελευταίων γύρων:

Άρχισε να βρέχει νωρίτερα, κάποιοι οδηγοί μπήκαν στα pits νωρίτερα, κάποιοι αργότερα. Νομίζω πως ο Lando (Norris) και εγώ χάσαμε πολλές θέσεις. Το ίδιο συνέβη με τον Charles (Leclerc), αλλά και τον Perez. Κάποιοι, λοιπόν, ήταν πολύ τυχεροί και βρέθηκαν στο βάθρο. Νομίζω πως δεν μπορείς να προβλέψεις την ένταση της βροχής, όμως αντιμετώπιζαν δυσκολίες με τα ελαστικά τους και “τζογάρανε”. Ήταν, γι’ αυτούς, σίγουρα μία τυχερή ημέρα. Πιστεύω πως αξίζαμε περισσότερα, όμως είχαμε πολλά θετικά σαν ομάδα. Όπως είπα, το επίπεδο της ανταγωνιστικότητας που δείξαμε σήμερα στον αγώνα, δεν το δείξαμε μέχρι τώρα σε άλλο αγώνα. Άρα, πρέπει να καταλάβουμε γιατί είχαμε αυτή την εμφάνιση και να συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο στο GP Τουρκίας.

Μην χάσετε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Ο Fernando Alonso τερμάτισε στην 6η θέση στο GP Ρωσίας και βρίσκεται στη 10η θέση του πρωταθλήματος οδηγών με 58 πόντους. Βρίσκεται 8 πόντους πίσω από τον Pierre Gasly, ενώ είναι ο πρώτος οδηγός στην κατάταξη που δεν έχει βρεθεί στο βάθρο.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles