spot_img

Ο Alonso στο βάθρο μετά από 7 χρόνια

Ο Fernado Alonso έπρεπε να περιμένει 7 χρόνια για να επιστρέψει στο βάθρο της Formula 1 και ήταν εκστασιασμένος μετά το τέλος του GP Κατάρ.

Ο 2-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αυτό το Σαββατοκύριακο πραγματοποίησε έναν εκπληκτικό αγώνα και κατάφερε να ανεβεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Αρκετοί ήταν εκείνοι που αμφισβήτησαν την επιστροφή του στην F1 στην αρχή της σεζόν. Καθ’ όλη την διάρκεια του Πρωταθλήματος όμως έχει αποδείξει την τεράστια εμπειρία του και το βάθρο αυτό δεν θα μπορούσε να έχει έρθει σε καλύτερη στιγμή. 

Διαβάστε επίσης: Οδηγοί εναντίον FIA για τις μάχες στην πίστα

Έχοντας πάρει το τελευταίο του βάθρο πριν 7 χρόνια στο GP Ουγγαρίας, ο Alonso δήλωσε μετά το GP Κατάρ.

Είναι πραγματικά απίστευτο, έχουν περάσει επτά ολόκληρα χρόνια. Σε προηγούμενους αγώνες είχαμε βρεθεί κοντά σε βάθρο και επιτέλους το καταφέραμε. Η στρατηγική μας ήταν ιδανική και το μονοθέσιο είχε πολύ καλή απόδοση όλο το Σαββατοκύριακο. Είχαμε πολύ καλό ρυθμό στις κατατακτήριες και φυσικά αυτό ήταν σημαντικό για τον αγώνα της Κυριακής. Εννοείται μας ευνόησαν και οι ποινές των πρωτοπόρων.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βραζιλίας.

Στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, οι Valtteri Bottas και Max Verstappen δέχθηκαν ποινές θέσεων έχοντας αγνοήσει κίτρινες σημαίες κατά την διαδικασία. Ως αποτέλεσμα, ο Ισπανός εκκίνησε από την τρίτη θέση του grid. Η ομάδα αποφάσισε να πάρει το ρίσκο του ενός pit stop, το οποίο απέδωσε καθώς κατάφεραν να διατηρήσουν την θέση τους παρά την απειλή του Sergio Perez. 

Στην καριέρα του κάθε οδηγός θα έχει καλές και κακές στιγμές. Πριν δυο τρία χρόνια οι νίκες στο Le Mans και WEC ήταν ένα σημαντικό στιγμιότυπο για μένα ως οδηγός. Η επιστροφή μου φέτος στην F1 δεν ήταν τόσο εύκολη με τους νέους κανονισμούς και τα πλάνα της FIA για το 2022. Επομένως, αυτό το βάθρο στο τέλος της σεζόν δείχνει την πρόοδο μας τους τελευταίους μήνες. Βέβαια αν και τώρα έχουμε μια σχετική βαθμολογική άνεση, δεν έχουμε το περιθώριο να χαλαρώσουμε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το βάθρο του Alonso, σε συνδυασμό με τον team-mate του Esteban Ocon να τερματίζει στην 5η θέση, πρόσφερε στην Alpine συνολικά 25 βαθμούς στο GP Κατάρ. Βρίσκεται στην 5η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών μπροστά από την AlphaTauri.

Δείτε τις 3Η του Kyalami για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Αντοχής της Asxeto Corsa.
    

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles