spot_img

Οδηγοί εναντίον FIA για τις μάχες στην πίστα

Οι οδηγοί της Formula 1 είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι με το γεγονός πως δεν γνωρίζουν τι επιτρέπεται στις μάχες μετά το GP Βραζιλίας.

Ο Lewis Hamilton μίλησε στην ενημέρωση των οδηγών (briefing) ενόψει του GP Κατάρ. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως οι κανόνες που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται οι οδηγοί εντός πίστας δεν είναι αρκετά ξεκάθαροι στους ίδιους.

Διαβάστε επίσης: GP Κατάρ QP – Τρομερός Hamilton διέλυσε τα χρονόμετρα

Στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος της Formula 1, το GP Βραζιλίας, δημιουργήθηκε μεγάλη συζήτηση σχετικά με την κίνηση του Max Verstappen στον 48ο γύρο, όταν υπερασπίστηκε τη θέση του από τον Lewis Hamilton βγαίνοντας εκτός πίστας στη στροφή 4. Οι αγωνοδίκες δεν εξέτασαν το περιστατικό, απόφαση στην οποία επέμειναν και την Παρασκευή το μεσημέρι, όταν και απέρριψαν σχετικό αίτημα της Mercedes που ζητούσε διερεύνηση του συμβάντος. 

Αρκετοί οδηγοί εξέφρασαν τον προβληματισμό τους στο πλαίσιο του GP Κατάρ. Ο Charles Leclerc δήλωσε πως από τη στιγμή που επιτρέπεται η κίνηση του Verstappen, τα προσπεράσματα θα γίνουν πολύ δύσκολα και πως θα αλλάξει το οδηγικό του στυλ. Ο Carlos Sainz μίλησε για σαφήνεια, ενώ ο George Russell πιστεύει πως ο Ολλανδός έπρεπε να τιμωρηθεί στη Βραζιλία.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βραζιλίας.

Στο πλαίσιο του GP Κατάρ, το briefing (ενημέρωση) των οδηγών κράτησε πάνω από 1 ώρα. Ο Lewis Hamilton μίλησε για τους αγωνιστικούς κανονισμούς και ισχυρίζεται πως ο μόνος που φαίνεται σίγουρος για τις ενέργειες που επιτρέπεται να κάνει ένας οδηγός εντός πίστας σε μάχες είναι ο Max Verstappen.

Όχι, δεν είναι ξεκάθαροι (οι κανονισμοί). Νομίζω πως ο κάθε οδηγός, εκτός του Max, αναζητεί ξεκαθάρισμα. Οι περισσότεροι οδηγοί ζητούσαν καθαρότητα, όμως δε γινόταν αυτό. Ακόμα δεν είναι απόλυτα κατανοητό ποια είναι τα όρια της πίστας. Σίγουρα δεν έχει να κάνει με την άσπρη γραμμή, πλέον, όταν έχουμε να κάνουμε με προσπέρασμα. Απλά θα το επιχειρήσουμε… Εμείς απλά ζητούμε να υπάρχει σταθερότητα ώστε αν κάτι ισχύει στον τελευταίο αγώνα, τότε αυτό θα έπρεπε να εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο για όλους μας σε συγκεκριμένες καταστάσεις και αυτό είναι αποδεκτό. Αυτό που μας απάντησαν είναι πως μπορεί η προσέγγιση να είναι διαφορετική με διαφορετικούς αγωνοδίκες. Αυτή την εβδομάδα, έχουμε τους ίδιους με την προηγούμενη, επομένως υπάρχει μόνο ένας τρόπος να λειτουργήσουν, θα δούμε τι θα συμβεί.

Ο Hamilton ρωτήθηκε αν θ’ αλλάξει τον τρόπο προσέγγισής του στην οδήγηση στους αγώνες, μετά τα τελευταία γεγονότα. Η τοποθέτησή του ήταν σύντομη:

Ναι, υποθέτω, πιθανότατα, δεν μπορώ να πω στα σίγουρα. Υποθέτω πως ναι, θα αλλάξω την προσέγγισή μου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Τέλος, ο Hamilton αναφέρθηκε και στην pole position που κατέκτησε στο GP Κατάρ, καθώς το briefing πραγματοποιήθηκε μετά τις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Βρετανός κατάφερε να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στη σειρά εκκίνησης έχοντας τη μεγαλύτερη διαφορά από τη 2η θέση σε στεγνή διαδικασία το 2021, μια διαφορά που ξεπέρασε τα 0,45s.

Φυσικά, συνέβη το ίδιο με τον προηγούμενο αλλά και τους 3 προηγούμενους αγώνες γενικά. Στις κατατακτήριες δοκιμές ήμασταν μπροστά από αυτούς (Red Bull), το οποίο αποτελεί μικρή έκπληξη. Σήμερα, σίγουρα δεν περίμενα να έχω τόσο μεγάλη διαφορά (από τον Verstappen). Ήμουν σχετικά άνετα για περίπου 0,1s μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας. Όμως, το γεγονός πως στο τέλος βρέθηκα τόσο μακριά ήταν καταπληκτικό και είναι μία απόδειξη της καταπληκτικής δουλειάς όλης της ομάδας. Ήμασταν εδώ μέχρι τα μεσάνυχτα το προηγούμενο βράδυ. Τα παιδιά έμειναν στην πίστα ίσως λίγο περισσότερο από εμένα, όμως ήταν πραγματικά πολύ καλή δουλειά από όλους.

Ο Lewis Hamilton εκκινεί το GP Κατάρ από την pole position, έχοντας δίπλα του τον Max Verstappen στη 2η θέση. Θέλει να κερδίσει τον αυριανό αγώνα, καθώς βρίσκεται στο κυνήγι του 8ου τίτλου στην καριέρα του.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles