spot_img

Ο Alonso θέλει να ξεπεράσει τους 400 αγώνες στην F1

Ο Fernando Alonso εκτιμά πως μπορεί να σπάσει το «φράγμα» των 400 αγώνων στην καριέρα του στη Formula 1, ενώ στο GP Σιγκαπούρης αναμένεται να είναι ο οδηγός με τις περισσότερες εκκινήσεις.

Το GP Ιταλίας τη φετινή σεζόν ήταν ο αγώνας νούμερο 349 στον οποίο εκκίνησε ο Fernando Alonso στη Formula 1. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ισοφάρισε το αντίστοιχο στατιστικό του Kimi Raikkonen, ο οποίος αποσύρθηκε ένα χρόνο πριν από την ενεργό δράση. Ο Ισπανός δεν έχει δώσει κάποιο σημάδι πως σκοπεύει να σταματήσει να αγωνίζεται, καθώς υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την Aston Martin. Εφόσον παραμείνει μέχρι το 2024, στο φινάλε εκείνης της χρονιάς, ο Alonso αναμένεται να συμπληρώσει 400 αγώνες στη Formula 1, κάτι που σχολίασε και ο ίδιος.

«Γνωρίζω τον αριθμό (των εκκινήσεων), διότι κάθε Σαββατοκύριακο συνεχίζουμε να το επαναλαμβάνουμε, όμως δεν το δίνω τόσο σημασία. Είμαι χαρούμενος που είμαι στη Formula 1 για τόσα πολλά χρόνια και τα δύο επόμενα, ή όσα θα είναι, αναλόγως με το πόσο θα βρίσκομαι στη Formula 1. Θα φτάσω τους 400 σίγουρα, συνεπώς είναι ένα μεγάλο νούμερο. Αυτό αποδεικνύει το πάθος μου για το άθλημα και την αυτοπειθαρχία για να αποδίδω σε υψηλό επίπεδο. Εάν δεν έχεις καλή απόδοση, η ομάδα δε θα σου δώσει 400 αγώνες, αυτό είναι σίγουρο».

Παρόλο που ο Fernando Alonso είναι ο γηραιότερος οδηγός στο grid της Formula 1, δεν έχει καμία πρόθεση να αποχωρήσει σύντομα από το άθλημα. Αυτός ήταν, εξάλλου, ο λόγος που δε συμφώνησε με την Alpine, καθώς η γαλλική ομάδα του έδινε μόλις ένα χρόνο με option ανανέωσης. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πίσω από τους Alonso και Raikkonen, 3ος στη σχετική λίστα είναι ο Rubens Barrichello, ο οποίος βρισκόταν στην πρώτη θέση μέχρι το GP Γερμανίας του 2020. Ακολουθούν οι Michael Schumacher και Jenson Button με 306 εκκινήσεις, τους οποίους θα προσπεράσει σύντομα ο Lewis Hamilton, που έπεται με 304. Ο Sebastian Vettel έχει 293 εκκινήσεις και στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, το GP Άμπου Ντάμπι, θα αποσυρθεί έχοντας 300 συμμετοχές. Ο Γερμανός δεν είχε εκκινήσει το GP Μπαχρέιν το 2016.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ιταλίας. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles