spot_img

Ο Bagnaia δεν το κουνά από την Ducati – Νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο

O Pecco Bagnaia θα συνεχίσει ως αναβάτης της Ducati στο MotoGP για τα επόμενα χρόνια, καθώς υπέγραψε νέο πολυετές συμβόλαιο. 

Με την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP του 2024 να πλησιάζει, το Ducati Corse και ο Pecco Bagnaia επισφράγισαν το κοινό τους μέλλον, ανακοινώνοντας την ανανέωση της συνεργασίας τους για τις σεζόν 2025 και 2026. Η συνέχιση αυτής της συνεργασίας επιβεβαιώνει την αρμονία μεταξύ της ιταλικής τεχνολογίας και απόδοσης της Desmosedici GP και του ταλέντου, του πάθους και της επιμονής του Μπανάια.

Ο Bagnaia, γενήθηκε το 1997 στο Τορίνο και κατοικεί στο Pesaro. Ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Ducati το 2019 μέσω της ομάδας Pramac Racing και με την ανανέωση του συμβολαίου του, θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του στην ιστορία της Ducati, ως ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους αναβάτες της εταιρείας για συνολικά οκτώ χρόνια.

Η επιτυχία του Bagnaia ξεκίνησε να γίνεται εμφανής το 2020, όταν κέρδισε το πρώτο του βάθρο στο MotoGP, στον αγώνα του στο Misano Adriatico. Το επόμενο έτος, προήχθη στην εργοστασιακή ομάδα, και το 2022 κατέκτησε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο MotoGP. Έγινε ο πρώτος Ιταλός που κατάφερε να το πετύχει με ιταλική μοτοσικλέτα, την Desmosedici GP. Το 2023, κατέκτησε εκ νέου τον τίτλο, αποδεικνύοντας την αξία του στην πίστα με 15 βάθρα, 7 νίκες και 7 pole position.

Ο Pecco Bαgnaia δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με την ομάδα των ονείρων μου! Να φοράω αυτά τα χρώματα είναι τιμή για μένα. Είναι φανταστικό και πηγή υπερηφάνειας. Μαζί με τη Ducati, την ομάδα μου, και όλα τα παιδιά στο Ducati Corse, έχουμε πετύχει απίστευτα πράγματα. Σε αυτά τα τρία επιπλέον χρόνια (συμπεριλαμβανομένου του 2024) που έχουμε μπροστά μας, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό εαυτό μας για να επιτύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα. Είμαι περιχαρής και έτοιμος να βγω στην πίστα του Κατάρ για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς».

O Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati Motor Holding, Claudio Domenicali ανέφερε.

«Ο Pecco είναι πραγματικά ο τέλειος αναβάτης για την Ducati. Αντιπροσωπεύει τις αξίες μας με τον καλύτερο τρόπο, με στιλ, κομψότητα, και απόδοση. Όχι μόνο είναι γρήγορος, αποφασιστικός, και επίμονος στην πίστα, αλλά ξεχωρίζει και για την ποιότητα και την εκπαίδευσή του εκτός πίστας. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την ανανέωση, την οποία είμαι σίγουρος ότι οι Ducatisti σε όλο τον κόσμο θα υποδεχτούν με ενθουσιασμό».

O Γενικός Διευθυντής Ducati Corse, Gigi Dall’ignia πρόσθεσε:

«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που θα έχουμε τον Bagnaia μαζί μας ξανά για το 2025 και το 2026. Μαζί, έχουμε γράψει μια σημαντική σελίδα στην ιστορία της μοτοσικλέτας: ο Pecco ήταν ο πρώτος Ιταλός αναβάτης που κέρδισε ένα Παγκόσμιο Τίτλο στο MotoGP με μια ιταλική μοτοσικλέτα, την Desmosedici GP. Μαζί, φέραμε πίσω έναν Παγκόσμιο Τίτλο Αναβατών που είχε λείψει για 15 χρόνια, και το κάναμε ξανά πέρυσι. Είναι δις παγκόσμιος πρωταθλητής και έχει αποδείξει περισσότερο από μία φορά ότι πραγματικά αξίζει το νούμερο 1 στη μοτοσικλέτας του. Πέρα από αυτά τα αποτελέσματα, ο Bagnaia συνεχίζει να δείχνει ότι είναι σε τέλεια αρμονία με τη μοτοσικλέτα και την ομάδα του. Για όλους αυτούς τους λόγους, ήταν φυσικό για εμάς να θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί του. Ως εκ τούτου, ανυπομονούμε για αυτό το νέο κεφάλαιο, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να επιτύχουμε και άλλα σημαντικά αποτελέσματα».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles