spot_img

O Bottas αδυνατεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του Hamilton

Ο Valtteri Bottas είναι φανερά απογοητευμένος μετά το GP Πορτογαλίας, έχοντας ηττηθεί για ακόμα μια φορά στα ίσια από τον Lewis Hamilton.

Η έναρξη του αγώνα βρήκε τον Bottas στην πρώτη θέση αφού ο Hamilton, ο οποίος βρίσκονταν στην pole. Στην εκκίνηση δεν κατάφερε να κερδίσει κάποια θέση. Αμέσως μετά την “αναμπουμπούλα” των πρώτων γύρων ο Bottas κατάφερε να κρατήσει με νύχια και με δόντια τον Hamilton πίσω του, μέχρι τον 20ο γύρο. Ο Βρετανός με την χρήση του DRS κατάφερε να αρπάξει την πρωτοπορία από τον Φινλανδό για το υπόλοιπο του αγώνα. Έχοντας ως δεδομένο ότι και οι δύο οδηγοί της Mercedes εκκίνησαν με την μέση γόμα και ακολουθώντας θεωρητικά την ίδια στρατηγική. Η έλλειψη ρυθμού που επικαλείται ο Valtteri οφείλεται αναντίρρητα στον ίδιο και στον τρόπο διαχείρισης των ελαστικών καθώς και στον τρόπο που συμπεριφέρεται στο μονοθέσιό του.

Διαβάστε επίσης: Brawn: «Ο Leclerc μου θυμίζει τους Hamilton και Schumacher»

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Valtteri αναγκάστηκε μετά το μέσον του αγώνα να προσαρμόσει το οδηγικό του στυλ. Το μονοθέσιο του είχε υπερθερμανθεί, κάτι το οποίο δεν ευνοούσε τον ίδιο στην μάχη του με τον Hamilton. Τελικά, στο πέσιμο της καρό σημαίας απείχε από τον team-mate 25 ολόκληρα δευτερόλεπτα, τα οποία σύμφωνα με τον Φινλανδό είναι υπερβολικά αρκετά. Η διαφορά δεν δικαιολογείται και είχε πολλές δυσκολίες κατά την διάρκεια του αγώνα.

Οι αρχικοί γύροι ήταν πολύ καλοί, υπήρχε ελάχιστη βροχή, η οποία πρόλαβε να συσσωρευθεί στο οδόστρωμα, κάνοντας την οδήγηση δυσκολότερη. Κάτι το οποίο έδωσε φανερό πλεονέκτημα στους οδηγούς που εκκίνησαν με την μαλακή γόμα. Ήμουν πραγματικά πολύ ευχαριστημένος που κατάφερε να πάρω την πρωτοπορία, αλλά για να είμαι ειλικρινής, αμέσως μετά από αυτό και καθόλη την διάρκεια του αγώνα δεν είχα καθόλου ρυθμό.

Επίσης, αναφέρει πως έκανε απόπειρα να αμυνθεί στην προσπέραση του Lewis αλλά μάταια. Το slipstreaming σε συνδυασμό την βοήθεια του DRS και το μεγάλο μήκος της ευθείας εκκίνησης-τερματισμού έδωσαν την ιδανική ταχύτητα στον Βρετανό. Ως αποτέλεσμα κατέλαβε για ακόμη μία φορά την πρώτη θέση στα αποτελέσματα του αγώνα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αξίζει να τονιστεί και το γεγονός ότι ο Valtteri πρότεινε στην ομάδα του να επιμηκύνει πρώτο stint με μεσαία γόμα. Ο ίδιος ήθελε να αλλάξει σε μαλακή, αντί για την σκληρή που χρησιμοποίησε. Όπως ο ίδιος αναφέρει δεν πίστευε η κίνηση αυτή ότι θα επέφερε κάποια αλλαγή στην απόρροια του αγώνα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Πορτογαλίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles