spot_img

Ο Bottas θέλει να φύγει Πρωταθλητής από τη Mercedes

Ο Valtteri Bottas θέλει να κλείσει την θητεία του στην Mercedes με έναν μοναδικό τρόπο εξασφαλίζοντας τον όγδοο τίτλο στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, ένα ακόμα ρεκόρ για την ομάδα.

Ο Φιλανδός φέτος ολοκληρώνει την συνεργασία του με το Γερμανικό εργοστάσιο. Από το 2017 και έπειτα ο Bottas, ως team-mate δίπλα στον Lewis Hamilton, έχει προσφέρει σημαντικά αποτελέσματα βοηθώντας την Mercedes να κατακτήσει συνεχείς τίτλους. Στην αρχή της σεζόν έκανε συνήθως δυνατές εμφανίσεις εντός πίστας, διατηρώντας σταθερή την απόδοσά του έως το τέλος. Παρ’ όλα αυτά, δεν κατάφερε να κοντράρει τον 7-φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή και να κατακτήσει έναν προσωπικό τίτλο.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοντά έφτασε στην αγορά της Sauber η Andretti Autosport;

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Valtteri Bottas τόνισε πως η κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών είναι η προτεραιότητά του στους τελευταίους αγώνες.

Αν και φέτος αποχωρώ από την ομάδα, ο στόχος μας παραμένει ίδιος. Θα ήταν πολύ ωραίο να πάρουμε τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο και να ολοκληρώσουμε έτσι δυναμικά την σεζόν. Αυτό είναι το κίνητρο μας και όλοι στην ομάδα έχουμε επικεντρωθεί σε αυτό.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Κατάρ.

Αρχές Σεπτεμβρίου ο 32χρονος υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την Alfa Romeo. Από το 2022 θα αγωνίζεται δίπλα στον Guanyu Zhou, ο οποίος του χρόνου κάνει το ντεμπούτο του στην Formula 1. Ο Bottas μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον νέο του team-mate.

Τον έχω δει να αγωνίζεται στην Formula 2 εδώ και αρκετά χρόνια. Ειδικά φέτος έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και έχει πολύ συστηματική απόδοση. Είναι ένας ικανότατος οδηγός, αν και νέος ακόμα, και όλο αυτό τον καιρό έχει αποδείξει την αξία του. Έχει πολλές προοπτικές και σίγουρα θα έχει δίπλα του τα κατάλληλα άτομα να τον καθοδηγήσουν. Φυσικά, θα προσπαθήσω και εγώ με την σειρά μου να τον βοηθήσω όσο μπορώ, ώστε να λειτουργήσουμε σωστά σαν ομάδα. Θέλω να πετύχει αυτή η συνεργασία και να έχουμε θετικά αποτελέσματα εντός πίστας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Αυτό το Σαββατοκύριακο η Formula 1 ταξιδεύει στην Σαουδική Αραβία με την μονομαχία ανάμεσα σε Mercedes και Red Bull, καθώς και Lewis Hamilton με Max Verstappen να βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο πριν την ολοκλήρωση της σεζόν.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles