spot_img

Ο χειρότερος εφιάλτης της Formula 1 επέστρεψε

Οι οδηγοί της F1 φοβούνται πως ένα κακό συνήθειο-εφιάλτης της Formula 1 που είχε η προηγούμενη γενιά μονοθεσίων, έχει κάνει την εμφάνισή του ξανά.

Έπειτα από την ολοκλήρωση των χειμερινών δοκιμών της Formula 1 στο Μπαχρέιν, στα paddock ακούστηκαν για πρώτη φορά μετά το 2021 οι λέξεις «ακάθαρτος αέρας». Μπορεί ενδεχομένως να ακούγεται σαν κάτι ασήμαντο, ωστόσο είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει αφήσει καθόλου καλές αναμνήσεις σε οδηγούς και ομάδες.

Μετά το τέλος του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας, ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari, επανέλαβε τις λέξεις «ακάθαρτος αέρας» για να χαρακτηρίσει τον αγώνα του στην Τζέντα. Σύμφωνα με τον Ισπανό, τα φετινά μονοθέσια είναι πιο ευαίσθητα αεροδυναμικά και έχουν ομοιότητες στη συμπεριφορά, όπως αυτά της προηγούμενης γενιάς.

«Τα μονοθέσια στον ακάθαρτο αέρα έχουν γίνει χειρότερα φέτος σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά. Πιθανότατα αυτό έγινε λόγω της επιπλέον κάθετης δύναμης και των αλλαγών στους κανονισμούς. Έχουν ξεκινήσει να φέρονται όπως τα παλιά μονοθέσια και ο ακάθαρτος αέρας σε περιορίζει. Στην Τζέντα δεν ήταν καθόλου εύκολο το προσπέρασμα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #109 με την ανάλυση του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας.

O Sainz δεν είναι ο μόνος που παραπονέθηκε για τον ακάθαρτο αέρα στην Τζέντα. Ο Lando Norris της McLaren, πρόσθεσε.

«Το μονοθέσιό μας είναι χειρότερο στον αγώνα από αυτό που περιμέναμε. Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε καλά το μονοθέσιο που βρίσκεται μπροστά. Δυσκολευτήκαμε στον ακάθαρτο αέρα σημαντικά».


Ο οδηγός της Williams, Logan Sargeant, πιστεύει πως δεν διεκδίκησε βαθμούς λόγω της υπερβολικής φθοράς που είχαν τα ελαστικά του στη μάχη που είχε με τον Nico Hulkenberg της Haas.

«Ήμουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός όταν αποχώρησε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας και μαχόμουν με τον Χούλκενμπεργκ. Αλλά μάλλον πίεσα πολύ και λόγω του ακάθαρτου αέρα τα ελαστικά μου πληγώθηκαν αρκετά».

Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί που υιοθέτησε η Formula 1 το 2022, είχαν ως σκοπό: να μειώσουν σημαντικά την επίδραση του ακάθαρτου αέρα, ώστε όταν ένα μονοθέσιο δίνει μάχη με ένα άλλο, να μπορεί να το ακολουθεί κοντά, δίχως να χάνει κάθετη δύναμη, και τα ελαστικά του να υπερθερμαίνονται και ως αποτέλεσμα να φθείρονται υπερβολικά.

Δείτε το απίθανο Grand Prix Αυστρίας για το ελληνικό πρωτάθλημα eSports, Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles