spot_img

O Damon Hill αποθεώνει τον Alonso

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο πρώην οδηγός της F1, Damon Hill για τον Fernando Alonso της Aston Martin, και τόνισε τι τον εντυπωσιάζει περισσότερο.

Μετά από δύο αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, ο Fernando Alonso φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας οδηγών. Μέχρι τώρα, μετρά δύο βάθρα σε ισάριθμους αγώνες, με την AMR23 να είναι ένα ταχύτατο μονοθέσιο.

Για να πάρει το βάθρο στη Σαουδική Αραβία, το οποίο παρεμπιπτόντως ήταν το 100ό του στη Formula 1, έπρεπε να περιμένει πολλές ώρες. Η FIA ήταν η αρνητική πρωταγωνίστρια του τριημέρου, καθώς απένειμε 10 δευτερόλεπτα ποινής χρόνου στον Ισπανό για λανθασμένη έκτιση ποινής στο pit-stop του. Λίγες ώρες μετά, αναίρεσε την απόφασή της.

Οι οδηγικές ικανότητες του Alonso δεν έχουν τεθεί ποτέ υπό αμφισβήτηση και σήμερα, σε ηλικία 41 ετών, αποδίδει σε κορυφαίο επίπεδο. Οι θαυμαστές του είναι ουκ ολίγοι, με έναν εξ’ αυτών να είναι ο πρωταθλητής του 1996, Damon Hill.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #110 με την ανάλυση του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας. 

«Έκανε ένα σχόλιο μετά τον αγώνα σε συνέντευξη που έδωσε και είπε πως η ποινή χρόνου μπορούσε να του δοθεί νωρίτερα. Έτσι, θα είχε προσπαθήσει να κάνει κάτι γι’ αυτό. Δεν πιστεύω πως υπάρχει πιο έξυπνος άνθρωπος που έχει κάτσει σε μονοθέσιο της Formula 1 από τον Φερνάντο Αλόνσο, με εξαίρεση ίσως τον Νίκι Λάουντα. Μπορεί να ξεχνάω και τον Τζάκι Στιούαρτ. Είναι ένας οδηγός που σκέφτεται συνέχεια. Είναι… θα μπορούσα να τον αποκαλέσω μηχανή, αλλά δεν είναι, είναι άνθρωπος, αλλά είναι φανταστικός. Πάντα με εκπλήσσει με ό,τι κι αν κάνει».

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το Grand Prix Αυστραλίας, το τριήμερο 31 Μαρτίου με 2 Απριλίου. Πέρυσι, ο Alonso, όταν ήταν οδηγός της Alpine, ήταν στη μάχη διεκδίκησης της pole position, όμως ένα μηχανικό πρόβλημα τον οδήγησε σε έξοδο στο Q3.

Δείτε το εκπληκτικό GP Αυστρίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles