spot_img

Οι Verstappen και Perez δεν είναι ούτε φίλοι, ούτε εχθροί

Η σχέση ανάμεσα στο οδηγικό δίδυμο της Red Bull Racing αν και παραμένει τεταμένη οι Max Verstappen και Sergio Perez συνεχίζουν να διατηρούν καλές επαγγελματικές σχέσεις στο πλαίσιο της ομάδας.

Η Red Bull Racing έχει κάνει ξεκάθαρο πως είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον τίτλο του Πρωταθλητή στη Formula 1 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς στη σεζόν η RB19 φαίνεται να μην έχει αντάξιο αντίπαλο εντός πίστας. Ήδη όμως από το 2022 ήταν εμφανές πως υπάρχουν εντάσεις στο εσωτερικό της ομάδας και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στους Max Verstappen και Sergio Perez.

Ο τηλεσχολιαστής της Formula 1, David Croft, αναφέρθηκε στο αγωνιστικό τριήμερο στην πίστα της Τζέντα όπου η αυστριακή ομάδα έμμεσα έδινε εντολές προς όφελος του Verstappen.

«Νομίζω δεν είναι τόσο θέμα διαμάχης μεταξύ τους, αλλά ξεκάθαρα ο Perez νιώθει κάπως ριγμένος. Στη Τζέντα είναι σαν να επέτρεψαν στο Verstappen να κάνει ταχύτερους γύρους για τον επιπλέον βαθμό στην κατάταξη. Εννοείται και πείραξε τον Perez, γιατί θα ήταν πρωτοπόρος στο Πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην καριέρα του. Σίγουρα οι δυο τους δεν είναι και τα καλύτερα φιλαράκια, ειδικά μετά από διάφορα περιστατικά όπως πέρυσι στο Grand Prix Βραζιλίας».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #110 με την ανάλυση του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας. 

Ο Ολλανδός Πρωταθλητής πέρυσι δέχθηκε αυστηρή κριτική από τους φιλάθλους όταν στο Grand Prix Βραζιλίας παρά τις εντολές της ομάδας στην ενδοεπικοινωνία αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση του στον Perez, ο οποίος μάχονταν για τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα, ενώ είχε κλειδώσει και μαθηματικά το δεύτερο τίτλο της καριέρας του. Ο Croft υποστηρίζει πως οι κόντρες αυτές θα είναι πιο συχνές φέτος και εξηγεί το λόγο.

«Χωρίς αμφιβολία η Red Bull είναι η υποψήφια ομάδα να κατακτήσει τον τίτλο. Είναι λογικό να δημιουργηθούν τριβές ανάμεσα στους οδηγούς γιατί και οι δυο ξέρουν ότι έχουν ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο ώστε να παλέψουν για το Πρωτάθλημα. Κάτι σχετικά πρωτόγνωρο για τον Perez».

Ο Μεξικανός οδηγός πέτυχε την πρώτη νίκη της καριέρας του στο Grand Prix Σακχίρ έχοντας εκκινήσει από τη 18η θέση και ολοκλήρωσε τη σεζόν του 2020 στην 4η θέση της κατάταξης οδηγών. Την επόμενη χρονιά υπέγραψε με την Red Bull και το συμβόλαιό του λήγει το 2024 κανείς όμως δεν αρνείται πως υπάρχει ένα κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον του στην ομάδα όπως αναφέρει και στη συνέχεια ο Croft.

«Δεν γνωρίζουμε τι ισχύει στα συμβόλαια και των δυο, αλλά πιστεύω κανείς δεν θα ήθελε τον Perez να οδηγεί αποκλειστικά προς όφελος του Verstappen. Φυσικά δεν υποτιμώ το ταλέντο του Perez, αλλά όπως και να το δεις ο Verstappen είναι που έχει μεγαλύτερες προοπτικές για το μέλλον».

Δείτε το απίθανο GP Αυστρίας για το ελληνικό πρωτάθλημα, Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles