spot_img

Ο Hamilton αναγνωρίζει την πίεση του «πρώτου πρωταθλήματος»

Ο Lewis Hamilton πιστεύει πως η ψυχολογική πίεση από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος έχει αντίκτυπο στον Max Verstappen που κυνηγά το πρώτο του παγκόσμιο πρωταθλήμα οδηγών.

Το ζευγάρι Verstappen-Hamilton έχει χαρίσει στους φίλους της Formula 1, εκτός από ωραίες μάχες, κάποια συμβάντα με άσχημη κατάληξη, με τελευταία τη σύγκρουσή τους στις πρώτες στροφές της πίστας Monza στο GP Ιταλίας. Ο Lewis Hamilton αποδίδει ένα κομμάτι της αντιπαλότητάς τους στη διαφορά των εμπειριών που έχουν οι δύο οδηγοί στη Formula 1.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes έχει κατακτήσει 7 παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ διεκδίκησε με καλές πιθανότητες άλλα 3. Ταυτόχρονα, αυτή είναι η πρώτη χρονιά που ο Max Verstappen διεκδικεί ένα πρωτάθλημα οδηγών με ρεαλιστικές πιθανότητες. Ο Hamilton εξηγεί την κατάσταση όσον αφορά την πίεση ενός οδηγού που διεκδικεί πρωτάθλημα, φέρνοντας στη μνήμη του την ανάλογη εποχή στην καριέρα του στη Formula 1.

Δεν πρόκειται να κάνω κάποια υπόθεση, ούτε περιμένω από τον ίδιο (Verstappen) να παραδεχτεί κάτι. Θυμάμαι, όμως, πώς ένιωθα όταν είχα την πρώτη μου μάχη για τίτλο και σίγουρα υπήρχε μεγαλύτερη πίεση. Ήταν δύσκολη και έντονη κατάσταση, είχα πολλά διαφορετικά συναισθήματα, τα οποία δεν τα είχα διαχειριστεί κατάλληλα σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό είναι κάτι απολύτως αναμενόμενο. Πάντα υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση, καθώς αγωνίζεσαι με μία μεγάλη ομάδα. Περιμένεις πολλά από τον εαυτό σου και θέτεις εσύ ο ίδιος μεγάλη πίεση καθώς έχεις τεράστια επιθυμία να κερδίσεις. Επομένως, τον κατανοώ και τον συμμερίζομαι, γνωρίζω όμως πως θα ωριμάσουμε μέσα από αυτή την κατάσταση.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το preview του GP Ρωσίας.

Συνεχίζοντας, ο Hamilton πέραν από την πίεση που είναι αναμενόμενη, αναφέρει το πως η εμπειρία αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα μέχρι τώρα στις μάχες ρόδα με ρόδα, ειδικότερα στο σημείο όπου έπρεπε να γνωρίζει κάποιος από τους δύο να μη συνεχίσει τη μάχη σε μία στροφή.

Πρέπει να είμαστε έξυπνοι και να γνωρίζουμε πως υπάρχουν στιγμές που δε θα μπορέσεις να στρίψεις κατάλληλα, και πρέπει να είμαστε σίγουροι πως θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη μάχη στις επόμενες στροφές. Πραγματικά, αυτή την ισορροπία την αποκτάς μέσω της εμπειρίας και αρχίζεις να κατανοείς πως δεν κερδίζεις τα πάντα σε μία στροφή. Όπως είπα και νωρίτερα, γνωρίζω πώς είναι να δίνεις μάχη για το πρώτο σου πρωτάθλημα και την ανυπομονησία που έχεις. Και θυμάμαι ότι έχεις πολλά διαφορετικά συναισθήματα και βιώνεις αρκετές διαφορετικές εμπειρίες.

Τελειώνοντας, ο Hamilton μίλησε για το πώς νοιώθει μετά το ατύχημά του στο GP Ιταλίας.

Δε δίνω σημασία στα διάφορα πράγματα που λέγονται. Είναι φυσιολογικό όταν ένα μονοθέσιο κατά κάποιον τρόπο προσγειώνεται στο κεφάλι σου να αισθάνεσαι ενοχλήσεις. Όπως έχω πει, σίγουρα είχα πόνους μετά τον αγώνα, μετά μου είπαν πως θα εξεταστώ. Δουλέψαμε με την Angela (Angela Cullen – φυσιοθεραπεύτρια του Hamilton) αμέσως μετά τον αγώνα και στη διάρκεια της πτήσης μας και εξετάστηκα την επόμενη ημέρα. Στη συνέχεια της εβδομάδας, συνέχισα την αποθεραπεία που έπρεπε κάνω. Δεν είπα πως πέθαινα, γνωρίζω όμως πως τα πάντα μπορούν να συμβούν σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Επομένως, είμαι ευγνώμων που δεν είχα κάποιο σοβαρό τραυματισμό και συνεχίζω.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Lewis Hamilton βρίσκεται 5 πόντους πίσω από τον Max Verstappen στη μάχη του πρωταθλήματος οδηγών και θέλει να περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας στο GP Ρωσίας.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles