spot_img

Σαν σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1973, ο Peter Revson πήρε την τελευταία του νίκη στην F1 κερδίζοντας το Grand Prix του Καναδά, οδηγώντας για την McLaren. Ο αγώνας ξεκίνησε υπό έντονες συνθήκες βροχής, οι οποίες με τη σειρά τους οδήγησαν σε πολλά ατυχήματα. Έτσι, έκανε την εμφάνισή του το αυτοκίνητο ασφαλείας για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλήματος, προκαλώντας έτσι πολλή σύγχυση γύρω από την κατάταξη του αγώνα – επρόκειτο για μια Porsche 914, την οποία οδήγησε ο πρώην οδηγός Eppie Wietzes. Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν επίσης ο τελευταίος στην καριέρα του Jackie Stewart, καθώς ο Βρετανός δεν έλαβε μέρος στο φινάλε της σεζόν, στο Watkins Glen, ως ένδειξη τιμής στον αδικοχαμένο Francois Cevert που σκοτώθηκε στις ελεύθερες δοκιμές του Αμερικανικού Grand Prix.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1990, ο Nigel Mansell κέρδισε τον μοναδικό του αγώνα εκείνη τη σεζόν για την Ferrari, στο Grand Prix Πορτογαλίας – η νίκη αυτή ήταν και η τελευταία του με τα χρώματα της Scuderia. Ο Βρετανός επικράτησε κατά 2 δευτερόλεπτα του επικεφαλής στη βαθμολογία Ayrton Senna, με τον team-mate Alain Prost να τερματίζει τρίτος και να μένει ζωντανός στη μάχη του τίτλου.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα, επίσης το 1990, πραγματοποιήθηκε ο μοναδικός αγώνας στην πίστα Gilles Villeneuve του Μόντρεαλ στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σπορ Αυτοκινήτων (WSC). Νικήτρια ήταν η Sauber-Mercedes C11 των Mauro Baldi και Jean-Louis Schlesser, οι οποίοι τερμάτισαν 6 δευτερόλεπτα μπροστά από το Nissan R90CK των Βρετανών Julian Bailey και Mark Blundell.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου στην F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Σαν σήμερα το 2001, ο Richard Burns κέρδισε το μοναδικό του rally μέσα στη σεζόν, οδηγώντας ένα Subaru Impreza με συνοδηγό τον Robert Reid. Οι Burns/Reid επικράτησαν στη Νέα Ζηλανδία και πήραν πρώτοι τον τερματισμό, αφήνοντας κατά 44 δευτερόλεπτα πίσω τους το Ford Focus των Colin McRae/Nicky Grist.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή μας “Slipstream” με την αξιολόγηση των ομάδων στο μέσον της σεζόν και καλεσμένο τον Alex Fontana.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles