spot_img

Ο Hamilton απαντά στον Piquet: «Είναι ώρα να δράσουμε»

Με λιτά αλλά παράλληλα ηχηρά λόγια απάντησε ο Lewis Hamilton στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter απέναντι στην ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε από τον Nelson Piquet.

Ο Βραζιλιάνος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής χρησιμοποίησε ρατσιστική γλώσσα κατά του Hamilton σε συνέντευξη του για τα γεγονότα του Grand Prix Μ. Βρετανίας του 2021. Τα σχόλια του έχουν ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο με έντονες αντιδράσεις.  

Ο 7φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε tweet του αναφέρθηκε έμμεσα στο περιστατικό. Δήλωσε αποφασισμένος να λάβει περαιτέρω δράση ενάντια στο ρατσισμό.

«Δεν είναι απλά η γλώσσα που χρησιμοποιείς. Αυτές οι αρχαϊκές νοοτροπίες πρέπει να αλλάξουν και δεν έχουν καμία θέση στο άθλημα μας. Όλη μου την ζωή έχω έρθει αντιμέτωπος με τέτοιου είδους συμπεριφορές και έχω στοχοποιηθεί. Έχει περάσει αρκετός καιρός ώστε να μορφωθούμε και είναι ώρα να δράσουμε». 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream, με την ανάλυση του GP Καναδά.

Τον Βρετανό οδηγό έχουν υποστηρίξει τόσο η Mercedes όσο και η Formula 1, οι οποίες και αυτές με την σειρά τους σε πρόσφατες ανακοινώνεις τους καταδίκασαν την συμπεριφορά του Piquet.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο Hamilton αποτελεί μια ιδιαίτερα αγαπητή προσωπικότητα στο κοινό της Βραζιλίας. Πρόσφατα μάλιστα του δόθηκε και τιμητική υπηκοότητα. Από μικρός είχε ως είδωλό του τον θρύλο Ayrton Senna και αποτελεί έκπληξη να δέχεται τέτοια σχόλια από ομοεθνή οδηγό.   

Τη στήριξη στον Lewis Hamilton εξέφρασε και η Scuderia Ferrari μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Σχόλιο Automotonews: To Automotonews.gr καταδικάζει οποιαδήποτε ρατσιστική, ομοφοβική ή προσβλητική συμπεριφορά οποιασδήποτε φύσεως και πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα στον κόσμο ώστε η λαίλαπα του ρατσισμού να εξαφανιστεί από προσώπου γης. Καμία ανοχή σε τέτοιες ανεπίτρεπτες συμπεριφορές. Μαζί, ενωμένοι, μπορούμε! 

Δείτε το GP Ίμολα για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles