spot_img

Ο Hamilton απέκτησε υπερδυνάμεις στη Βραζιλία

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, αποκάλυψε πως τα συμβάντα του GP Βραζιλίας έδωσαν υπερδυνάμεις στον Lewis Hamilton και ξύπνησαν το λιοντάρι μέσα του.

Ο Lewis Hamilton ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο GP Κατάρ, όπου βρισκόταν στην κορυφή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο 7-φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν είχε, τελικά, δίπλα του στην εκκίνηση τον Max Verstappen, κάτι που τον βοήθησε να κάνει έναν αψεγάδιαστο και μοναχικό αγώνα στην πρώτη θέση. Μείωσε, λοιπόν, τη διαφορά του από τον Ολλανδό στους 8 πόντους στη βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών. Αυτή ήταν η 2η συνεχόμενη νίκη του Hamilton, μετά το απίστευτο comeback που πραγματοποίησε στο GP Βραζιλίας.

Ο τεχνικός έλεγχος που υπέστη η W12 την περασμένη Παρασκευή στην πίστα Interlagos, μεγάλωσε και την ένταση ανάμεσα σε Red Bull και Mercedes, με τις δύο ομάδες να μάχονται πολύ σκληρά, εντός πίστας, και για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Διαβάστε επίσης: Ο Alonso στο βάθρο μετά από 7 χρόνια

Μετά το τέλος του GP Κατάρ, ο Toto Wolff μίλησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, από την ιστοσελίδα motorsport.com, εάν η ένταση της μάχης των πρωταθλημάτων βγάζει τον καλύτερο εαυτό του Lewis Hamilton. Ο Wolff απάντησε:

Το Σάββατο στο Interlagos (GP Βραζιλίας) ξύπνησαν το λιοντάρι. Είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και έχει “κρύο αίμα”. Ο Lewis είναι στα καλύτερά του και το έχουμε δει αυτό και στο παρελθόν, είναι σε αυτή την κατάσταση. Νομίζω πως όταν συμβαίνει μια αναποδιά, αυτό τον μετατρέπει σ’ ένα άτομο που έχει υπερφυσικές δυνάμεις. Και το γεγονός που δημιούργησε αυτή την κατάσταση είναι η αναποδιά στο Interlagos.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βραζιλίας.

Το φετινό πρωτάθλημα έχει μεγάλες αλλαγές στην ισορροπία στην κορυφή, σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν της Formula 1. Ο Lewis Hamilton έκανε την πρώτη του αλλαγή ΜΕΚ στο GP Τουρκίας κι έχασε την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα οδηγών. Στους επόμενους 2 αγώνες, ο Verstappen είχε πετύχει ισάριθμες νίκες και αύξησε, τότε, τη διαφορά στο πρωτάθλημα στους 19 πόντους. Οι επόμενοι δύο αγώνες όμως άνηκαν ολοκληρωτικά στον Hamilton και η διαφορά επανήλθε στους 8 πόντους. Ο Toto Wolff δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει πως η Mercedes είχε πιθανότητες να κατακτήσει τα πρωταθλήματα.

Ήμασταν πολύ δυνατοί στο GP Τουρκίας, μετά, προφανώς, έπεσε η απόδοσή μας κάτω από τις προσδοκίες μας στα GP ΗΠΑ και Μεξικό. Όμως, όλοι οι άνθρωποι της ομάδας αρνούνται να τα παρατήσουν και είμαι ευγνώμον με την ανατροπή που έχουμε στο πρωτάθλημα. Εάν μου λέγατε στην αρχή της χρονιάς πως θα είμαστε στη μάχη για το πρωτάθλημα ενόψει των GP Σαουδικής Αραβίας και Άμπου Ντάμπι, θα ήμουν ικανοποιημένος. Επομένως, ελπίζω πως θα συνεχίσει έτσι (η μάχη του πρωταθλήματος) μέχρι το τέλος. Οποιοσδήποτε το κερδίσει, θα το αξίζει.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Οι διαφορές στην κορυφή των δύο πρωταθλημάτων είναι οριακές και το φινάλε της σεζόν του 2021 στη Formula 1 αναμένεται συναρπαστικό. 

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles