spot_img

Ο Hamilton ξεπέρασε τις προσδοκίες της Mercedes

Ο Lewis Hamilton ξεπέρασε τις προσδοκίες της Mercedes στο GP Κατάρ, έχοντας πολύ καλύτερο ρυθμό από τα δεδομένα που έδιναν οι προσομοιώσεις στο εργοστάσιο.

Ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στον αγώνα της Κυριακής εκκίνησε από την pole position και κατάφερε να κρατήσει πίσω του τους Pierre Gasly και Fernando Alonso. Γρήγορα άνοιξε τη διαφορά του ως προπορευόμενος και μέχρι το τέλος του αγώνα δεν απειλήθηκε από τον Max Verstappen, ο οποίος είχε ανέβει στη δεύτερη θέση.  

Διαβάστε επίσης: Ο Hamilton απέκτησε υπερδυνάμεις στη Βραζιλία

Σύμφωνα με τον επικεφαλής μηχανολογίας της Mercedes στην πίστα, Andrew Shovlin, η απόδοσή τους στην πίστα του Qatar ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. 

Αν και γνωρίζαμε πως είχαμε σχετικά καλό ρυθμό, αυτή ήταν η πίστα που μας ανησυχούσε περισσότερο από όσες απομένουν στη σεζόν. Για το λόγο αυτό, ένας πολύ βασικός στόχος μας την Παρασκευή ήταν να βεβαιωθούμε πως οι προσομοιώσεις μας ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ώστε όλα να προγραμματιστούν και ρυθμιστούν σωστά. 

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βραζιλίας.

Η εικόνα βέβαια στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής για τον Hamilton ήταν διαφορετική. Ο team-mate του Valtteri Bottas ήταν ταχύτερος όλων με την μεταξύ τους διαφορά να είναι στα τέσσερα δέκατα. 

Αν και ο Valtteri έμοιαζε να έχει καλύτερο ρυθμό στην αρχή, στο FP3 ο Lewis  είχε πάρει τον απόλυτο έλεγχο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να προβλέψεις με απόλυτη ακρίβεια ποια θα είναι η τελική διαφορά ανάμεσα στου χρόνους. Δεν περιμέναμε όμως να είναι σε τέτοιο βαθμό. Όσες προσομοιώσεις και αν τρέξουμε, τίποτα δεν εξηγεί πόσο μπροστά από τον Max βρίσκονταν. Είχε βρει τον ρυθμό του και ήταν πάρα πολύ συγκεντρωμένος. 

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Κατάρ. Πατήστε εδώ για να βρείτε το link.

Ο Βρετανός στο GP Βραζιλίας πραγματοποίησε την πέμπτη αλλαγή κινητήρα στην W12 του στην σεζόν. Το αξιοσημείωτο είναι πως το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο δεν αγωνίστηκε με τον νέο αυτό κινητήρα. Ο Shovlin εξηγεί τον λόγο:

Αυτή την στιγμή έχουμε δύο μονάδες ισχύος με τις οποίες αγωνίζεται. Σύμφωνα με την φύση της πίστας επιλέξαμε εκείνη με την χαμηλότερη απόδοση, γιατί ταίριαζε καλύτερα με τα χαρακτηριστικά της. Το αποτέλεσμα επομένως είναι πολύ ενθαρρυντικό για εμάς.   

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Δυο αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος με τους δυο διεκδικητές Hamilton και Verstappen να έχουν 8 βαθμούς διαφορά. Ο προτελευταίος αγώνας της σεζόν  θα πραγματοποιηθεί στην Σαουδική Αραβία στις 3 με 5 Δεκεμβρίου. 

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles