spot_img

O Hamilton μιλά για τη ρατσιστική αντιμετώπιση που είχε μικρός

Ο Lewis Hamilton μίλησε για τη ρατσιστική αντιμετώπιση που είχε όταν ήταν μικρός σε ηλικία, κάτι το οποίο δεν τον σταμάτησε από το να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Lewis Hamilton ήταν ο οδηγός που έσπασε τα στερεότυπα στη Formula 1. O πρώτος του χρώματός του που μπήκε σε αυτό το αγωνιστικό… γκέτο και που μάλιστα πρωταγωνίστησε, πήρε νίκες, τίτλους κι έφτασε να είναι ο πιο επιτυχημένος βάσει αριθμών οδηγός όλων των εποχών.

Στις 16 σεζόν που έχει περάσει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ειδικά στα πρώτα χρόνια του σε αυτή, είχαμε δυστυχώς δει αρκετά περιστατικά ρατσισμού προς το πρόσωπό του. Όμως όπως αποκάλυψε στο “On Purpose podcast”, είχε συνηθίσει να είναι θύμα ρατσιστικών επιθέσεων από πολύ μικρή ηλικία.

«Το σχολείο ήταν μάλλον η πιο τραυματική, η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου. Δεχόμουν bullying από την ηλικία των έξι, νομίζω εκείνη την εποχή, στο συγκεκριμένο σχολείο ήμουν ένα από τα τρία έγχρωμα παιδιά. Τα μεγαλύτερα, τα πιο δυνατά παιδιά, που εκφοβίζουν τα άλλα, με έσπρωχναν όλη την ώρα. Όταν ήμουν στην παιδική χαρά ήμουν πάντα τελευταίος στην ουρά ενώ όποτε διάλεγαν ομάδες για να παίξουν ποδόσφαιρο, με έπαιρναν πάντα τελευταίο ή και καθόλου, ακόμα κι αν ήμουν καλύτερος από ένα άλλο παιδί».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #104 για τον κόσμο της Formula 1. 

Όμως αυτά, ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το παιδί από το Στίβενεϊτζ που έλαμψε μεγαλώνοντας, ήταν θύμα ανεπίτρεπτων συμπεριφορών.

«Συνέχεια με χτυπούσαν, μου πετούσαν μπανάνες ή χρησιμοποιούσαν τη λέξη “@ρ@πης” τόσο χαλαρά. Με αποκαλούσαν μιγά και δεν ήξερα που ανήκω. Όλα αυτά ήταν δύσκολα για μένα. Αναρωτιόμουν: “Που ήταν οι άνθρωποι που μου μοιάζουν;”. Στο σχολείο μου υπήρχαν μόνο 5-6 μαύρα παιδιά ανάμεσα στα 1600. Οι τρεις ήμασταν συνέχεια έξω από το γραφείο του διευθυντή. Θα έλεγα πως είχε θέμα μαζί μας, ειδικά με εμένα», θυμήθηκε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1.

Έπειτα, αναφέρθηκε και στα μαθησιακά προβλήματα που αντιμετώπιζε, καθώς άργησε πολύ να διαγνωστεί με δυσλεξία.

«Πάλευα με όλα αυτά τα διαφορετικά συναισθήματα που ένιωθα. Επιπρόσθετα, δυσκολευόμουν στο σχολείο, καθώς χρειάστηκε να φτάσω στα 16 για να μάθω πως ήμουν δυσλεκτικός. Ευτυχώς, βρέθηκε δρόμο μία δασκάλα που νοιαζόταν και με βοήθησε τόσο με τα μαθήματα αλλά και να ανακαλύψω περισσότερα για εμένα και το πως να βελτιωθώ μέσω της εκπαίδευσης»

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles