spot_img

Ο Hamilton μίλησε (ξανά) με τα καλύτερα λόγια για τον Norris

Ο Lewis Hamilton επαίνεσε, γι’ ακόμα μία φορά, τις αγωνιστικές ικανότητες του Lando Norris και επιμένει πως θα έχει πολλές ευκαιρίες για νίκες στο μέλλον.

Στο GP Ρωσίας, ο Lando Norris έκανε εξαιρετική εμφάνιση στον αγώνα, ήταν στην πρώτη θέση και προσπαθούσε να αντέξει στην πίεση του Lewis Hamilton. Ο τελικός κριτής του αγώνα έμελλε να είναι ο καιρός, με τη βροχή να έρχεται λίγο νωρίτερα απ’ όσο αναμενόταν, στον 46ο γύρο. Ο Hamilton μπήκε έγκαιρα στα pits για ενδιάμεσα ελαστικά, ο Norris παράκουσε τις εντολές της ομάδας και έτσι στο τέλος ο Βρετανός πρωταθλητής πήρε με άνεση την πρωτοπορία στον αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Hamilton, που έφτασε τις 100 νίκες στη Formula 1, ρωτήθηκε μετά το τέλος του αγώνα για το πώς ένιωσε για τον συμπατριώτη Lando Norris, που έχασε την πρώτη του νίκη. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής απάντησε:

Σίγουρα, είναι νεαρός, τον περιμένουν πολλές νίκες στην καριέρα του. Έχει κάνει καταπληκτική δουλειά φέτος, ήταν πολύ καλός το Σάββατο στις συνθήκες βροχής. Τα πάει πολύ καλά ως ο βασικός οδηγός της McLaren, η οποία κέρδισε τον προηγούμενο αγώνα, για εμάς είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με τις προβλέψεις για το GP Ρωσίας.

Ο Hamilton αρχικά διαφωνούσε, τελικά, όμως, άκουσε τις εντολές της ομάδας του και μπήκε στα pits για αλλαγή σε ενδιάμεσα ελαστικά, μία απόφαση που ουσιαστικά του έδωσε τη νίκη. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στην ομάδα στις δηλώσεις του:

Αρχικά, δεν μπορώ να πάρω τα εύσημα γι’ αυτή τη φοβερή απόφαση, αυτή ανήκει στην ομάδα. Νομίζω πως, για αρκετή ώρα, δεν ήξερα πώς να αντιδράσω, δεν ήξερα πού ακριβώς βρισκόμουν στον αγώνα και δεν είχα ιδέα πόσο μπροστά ήταν ο Lando. Ήταν πολύ γρήγοροι και έκανε (ο Norris) πάρα πολύ καλή δουλειά. Με κάλεσαν να μπω στα pits κι εγώ έλεγα: “είναι ακριβώς μπροστά μου! Έχω περίπου τρεις γύρους για να καλύψω 24 δευτερόλεπτα, δεν υπάρχει περίπτωση!” Επομένως, δεν είχα πειστεί τον πρώτο γύρο.

Στον επόμενο γύρο έβρεχε περισσότερο και τότε ήμουν πιο σίγουρος για την επιλογή, οπότε μπήκα στα pits. Στο τέλος, απλά τους είχα “τυφλή εμπιστοσύνη”, εμπιστεύτηκα την ομάδα και μόλις με ξανακάλεσαν στα pits, μπήκα. Αυτό είναι ένα μέρος της κοινής μας πορείας στη Formula 1. Θα μπορούσε να εξελιχθεί με οποιονδήποτε τρόπο, όμως πιστεύω πως η ομάδα έκανε πραγματικά πολύ καλή δουλειά στην κατανόηση της κατάστασης, στο πότε θα έρθει η βροχή και αν θα υπάρξει περισσότερη. Και αποδείχτηκαν 100% σωστοί.

Στη συνέχεια, ο Hamilton μίλησε και για το μοναδικό επίτευγμα των 100 νικών μετά την τελευταία του στο GP Ρωσίας:

Θα μπορούσα μόνο να ονειρευτώ τον εαυτό μου να συνεχίσει να βρίσκεται στο άθλημα και να έχει την ευκαιρία να κερδίσει αγώνες και να αγωνίζεται με τόσο εκπληκτικά ταλέντα τόσο μακριά στην καριέρα του και να πετυχαίνει πράγματα με τη Mercedes, για την οποία είμαι τόσο περήφανος για τα όσα έχουμε καταφέρει τόσο εντός πίστας, όσο και εκτός. Αυτή είναι απλά μια πολύ όμορφη στιγμή για οποιονδήποτε έχει αποτελέσει κομμάτι αυτής (της Mercedes). Έχω την τύχη να βρίσκομαι στην πιο τέλεια ομάδα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Hamilton κατάφερε να πάρει τη νίκη στο GP Ρωσίας και ανέκτησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών. Η διαφορά του από τον Max Verstappen είναι μόλις στους 2 πόντους, με τον Ολλανδό να σκαρφαλώνει στη δεύτερη θέση στο περιπετειώδες τέλος του αγώνα στο Sochi.

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles