spot_img

Ο Hamilton θέλει να είναι ο πιο «αγνός» οδηγός της F1

Ο Lewis Hamilton στοχεύει να γίνει ο πιο “αγνός” οδηγός της F1 και να αγωνίζεται με καθαρό και δίκαιο τρόπο, ώστε να μην αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης για τα επιτεύγματα του στο χώρο. 

Η μάχη του Πρωταθλήματος Οδηγών και Κατασκευαστών φέτος έχει αποδειχθεί ένα από τα πιο ανατρεπτικά και απολαυστικά των τελευταίων σεζόν. Αναμφισβήτητα στο επίκεντρο της προσοχής έχει υπάρξει η μονομαχία ανάμεσα στους δυο διεκδικητές του τίτλου Lewis Hamilton και Max Verstappen.

Διαβάστε επίσης: Τέλος στο πλεονέκτημα της Mercedes στις ευθείες

Οι δυο τους σε αρκετούς αγώνες έχουν βρεθεί σε σκληρά τετ-α-τετ καταλήγοντας συχνά σε συγκρούσεις. Ο 7φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει υποστηρίξει σθεναρά πως δεν έχει ποτέ ως πρόθεσή του να βγάλει κάποιον εκτός συναγωνισμού με ύπουλα μέσα. Όπως τονίζει στην συνέχεια αυτό βασίζεται ανατροφή του.    

Έχει να κάνει με τον τρόπο που με διαπαιδαγώγησε ο πατέρας μου. Από μικρός μου έλεγε πως ό,τι και αν έχω να πω, θα το αποδεικνύω με τον τρόπο που αγωνίζομαι. Από μικρή ηλικία είχα πέσει θύμα εκφοβισμού και ρατσισμού, τόσο στο σχολείο όσο και εντός πίστας. Ποτέ όμως δεν προσπαθήσαμε να πετύχουμε νίκες με πονηρές μεθόδους ή επιτήδειες συγκρούσεις. Πάντα αγωνιζόμασταν καθαρά και δίκαια και έτσι σκοπεύω να συνεχίσω μέχρι το τέλος. 

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Κατάρ. 

Μετά τις σφοδρές συγκρούσεις τους στο το GP Βρετανίας και αργότερα στο GP Ιταλίας και οι δυο οδηγοί δέχθηκαν ποινές. Κανείς από τους δυο όμως δεν δείχνει να κάνει πίσω, όπως φάνηκε χαρακτηριστικά και στο GP Βραζιλίας. Ο Βρετανός Πρωταθλητής πολλές φορές έχει βρεθεί να κρατά λιγότερο επιθετική στάση για να αποφύγει την σύγκρουση.     

Όταν είσαι πραγματικά ο καλύτερος σε αυτό που κάνεις, δεν υπάρχει χώρος για αμφιβολίες. Εννοείται πως πάντα θα υπάρχουν εκείνοι, που σε μια σύγκρουση με άλλο μονοθέσιο, θα πουν πως το έκανες επίτηδες. Είναι στην φύση μας όμως να οδηγούμε στα όρια και να παίρνουμε ρίσκα που άλλοτε αποδίδουν και άλλοτε όχι. Όπως και να έχει, εγώ θέλω να αποδείξω ότι όσα έχω πετύχει στην καριέρα μου ήταν με τον πιο αγνό τρόπο. Μέσα από την ταχύτητα, σκληρή δουλειά και αφοσίωση μου στο άθλημα.

Hamilton αγνός
Photo: Mercedes-AMG

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull κυνηγάει με μεγάλη επιμονή τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στην Formula 1.  Με την δυναμική και το αγωνιστικό πακέτο της RB16Β να κοντράρει στα ίσια την W12  της Mercedes, ο Verstappen προσπαθεί να αφήσει μικρά περιθώρια. Κάτι που δεν δείχνει να αναστατώνει ιδιαίτερα τον Hamilton.    

 

Ο Max δεν είναι ο πρώτος οδηγός με τον οποίο έχω μονομαχήσει τόσο σκληρά. Κάθε ένας συμπεριφέρεται με διαφορετικό τρόπο και αυτό έχει εν μέρει ενδιαφέρον. Τώρα όμως έχω μεγαλώσει αρκετά και μπορώ να τους διακρίνω όχι απλά σαν οδηγούς, αλλά και στον χαρακτήρα τους. Ξέρω πως κανείς δεν είναι όπως πραγματικά δείχνει ενός και εκτός πίστας. Είμαι πλέον όμως σε θέση να μπορώ να το διαχειριστώ. Ξέρω πως είναι ένας ταχύτατος και ικανότατος οδηγός και είμαι σίγουρος πως όσο ωριμάζει με τον χρόνο θα γίνεται και καλύτερος. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 3 με 5 Νοεμβρίου, ο προτελευταίος γύρος του Πρωταθλήματον θα πραγματοποιηθεί στην Σαουδική Αραβία. 

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles