spot_img

Τέλος στο πλεονέκτημα της Mercedes στις ευθείες

Οι άνθρωποι της Red Bull πιστεύουν πως η Mercedes δεν έχει, πλέον, αυτό το “αφύσικο” πλεονέκτημα της ταχύτητας σε ευθείες, εν μέσω του γενικότερου μυστηρίου που επικρατεί τον τελευταίο καιρό με τις πίσω πτέρυγες στη Formula 1.

Η φετινή κόντρα εκτός πίστας ανάμεσα στις δύο κορυφαίες έχει ως επίκεντρο τις τελευταίες εβδομάδες τις ερωτήσεις της Red Bull σχετικά με την πίσω πτέρυγα του μονοθεσίου της Mercedes. Η αυστριακή ομάδα υποπτεύεται πως η W12 έχει μια εύκαμπτη πίσω αεροτομή με σκοπό τη μεγαλύτερη τελική ταχύτητα στις ευθείες. Οι ισχυρισμοί της βασίζονται σε φωτογραφίες που, κατά την ίδια, δείχνουν κάποια σημάδια στο εσωτερικό της πίσω αεροτομής στα πλαϊνά κομμάτια της. Η Mercedes, από την άλλη πλευρά, επιμένει πως δεν υπάρχει κάτι που να μη συμπίπτει με τους τεχνικούς κανονισμούς, με τον επικεφαλή της ομάδας, Toto Wolff, να ισχυρίζεται πως η Red Bull βλέπει “φαντάσματα”.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 27 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η πίσω πτέρυγα της Mercedes πρόσφατα πέρασε όλα τα σχετικά test και τους τεχνικούς ελέγχους της FIA, όμως η Red Bull εξακολουθεί να πιστεύει πως κάτι άλλαξε ανάμεσα στις δύο ομάδες συγκριτικά με την ταχύτητα των μονοθεσίων τους στις ευθείες. Ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Christian Horner, μίλησε περισσότερο για το συγκεκριμένο ζήτημα στο πλαίσιο του GP Κατάρ.

Νομίζω αυτό που έχουμε δει στους πρόσφατους αγώνες ήταν μία αφύσικη ταχύτητα στις ευθείες. Νομίζω πως ο Toto (Wolff) προσπαθεί σκληρά να επισημάνει την ύπαρξη κέρδους στην ταχύτητα στις ευθείες ενώ δεν έχει αλλάξει τίποτα. Είναι, πάντως, ενθαρρυντικό το γεγονός πως (στο GP Κατάρ) είναι η πρώτη φορά που καταφέραμε να ισοφαρίσουμε την ταχύτητά τους σε ευθείες, μετά το χρονικό διάστημα πριν το GP Μεγάλης Βρετανίας, καθώς από τότε έχουν ραγδαία αύξησή της στους αγώνες.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Κατάρ

Οι επιπλέον έλεγχοι που πραγματοποίησε η FIA για τις πίσω πτέρυγες στο GP Κατάρ, καθώς και όσοι πραγματοποιηθούν από εδώ και πέρα μέχρι το τέλος της σεζόν, δεν πρόκειται να “επιβάλλουν” αλλαγές σε κάποια ομάδα, όπως συνέβη στο μέσο της φετινής σεζόν. Ωστόσο, ο Christian Horner πιστεύει πως η παρακολούθηση και μόνο της κατάστασης είναι κάτι θετικό.

Νομίζω πως είμαι χαρούμενος που βλέπω πως η κατάσταση παρακολουθείται στενά (από τη FIA). Είμαι αισιόδοξος πως οι έλεγχοι που πρόσφατα θεσπίστηκαν θα μηδενίσουν την πιθανότητα να ξεφύγει το οτιδήποτε από αυτούς.

Από την άλλη πλευρά, ο Toto Wolff ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς της Red Bull. Ο ίδιος, όμως, θεωρεί πως οι υψηλές απαιτήσεις για μεγάλα φορτία κάθετη δύναμης στην πίστα Losail (GP Κατάρ) έπαιξαν ρόλο στη διαφορετική κατάσταση στην τελική ταχύτητα.

Έχουν δείξει (Red Bull) κάποια δεδομένα ή φωτογραφίες σχετικά με την απόδοση των μονοθεσίων στις ευθείες? Εδώ πέρα (GP Κατάρ) είναι μία πίστα που είναι λιγότερο “ευαίσθητη” στη δύναμη του κινητήρα. Περιέργως, νομίζω πως απλά έκαναν καλή δουλειά: η ταχύτητά τους στην ευθεία, με περισσότερο “φτερό” (υψηλή κάθετη δύναμη), είναι πανομοιότυπη με τη δική μας. Επομένως, ναι, είμαι χαρούμενος που είναι χαρούμενοι. Ας πάμε στο GP Σαουδικής Αραβίας και ίσως ακούσουμε πάλι κάποια σχόλια. Κατά κάποιον τρόπο, δεν μπορώ, πλέον, ν’ ακολουθήσω τις αντιπαραθέσεις που ξεκινούν. Έχω πάρει την απόφαση, για εμένα και την ομάδα μου, πως δυσκολευόμαστε να παρακολουθήσουμε τα σχόλια για φήμες που γίνονται από την άλλη πλευρά.

Ο Christian Horner, τέλος, αναφέρθηκε στην κατάληξη που πιστεύει πως θα έχει η μάχη της Red Bull με τη Mercedes στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, κάνοντας ξεκάθαρο πως είναι οριακή η μάχη:

Νομίζω πως θα είναι οριακό. Η επόμενη πίστα (GP Σαουδικής Αραβίας), κατά πάσα πιθανότητα, θα ωφελήσει τη Mercedes, όμως το GP Άμπου Ντάμπι, με τις τροποποιήσεις στη χάραξη της πίστας, δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί. Πηγαίνοντας στους τελευταίους αγώνες, έχουμε προβάδισμα 8 πόντων στο πρωτάθλημα οδηγών, ενώ μειώσαμε την απόσταση στους κατασκευαστές στους 5 πόντους. Επομένως, τα πάντα παίζονται και στα δύο πρωταθλήματα. Αυτό είναι φανταστικό, γιατί τώρα φτάνουμε στην κορύφωση της μάχης του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το πρωτάθλημα του 2021 έχει, ως τώρα, συναρπαστική εξέλιξη και οδεύει προς ένα εξίσου συγκλονιστικό φινάλε, καθώς κανένας από τους 2 τίτλους δεν έχει κριθεί.

Δείτε το GP Αμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles