spot_img

Απεβίωσε ο Sir Frank Williams

Ο ιδρυτής της Williams Grand Prix Engineering, Sir Frank Williams, απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Sir Frank Williams αποτέλεσε μια εμβληματική παρουσία στην ιστορία της Formula 1. Ήταν επικεφαλής ομάδων στο άθλημα για 50 έτη, πριν αποχωρήσει το 2019. Αποτέλεσε, φυσικά, βασικός συντελεστής των επιτυχιών της Williams στη Formula 1, με τη βρετανική ομάδα να έχει κατακτήσει 7 πρωταθλήματα οδηγών και 9 πρωταθλήματα κατασκευαστών.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Frank Williams αποχώρησε, επίσημα, από το τιμόνι της Williams το 2021, μαζί με την κόρη του, Claire, η οποία διεύθυνε την ομάδα από το 2013. Η Claire διαδέχτηκε τον πατέρα της, όταν αυτός αποχώρησε από την καθημερινότητα της βρετανικής ομάδας το 2012.

Η ανακοίνωση του θανάτου του “σκόρπισε” θλίψη στον κόσμο της Formula 1, με τη Williams να βγάζει σχετική ανακοίνωση:

Με μεγάλη λύπη η ομάδα, εκ μέρους της οικογένειας Williams, επιβεβαιώνει το θάνατο του Sir Frank Williams CBE (βρετανικός τίτλος τιμής), ιδρυτή και πρώην επικεφαλής της Williams Racing, στην ηλικία των 79 ετών. Μετά την εισαγωγή του σε νοσοκομείο την Παρασκευή, ο Sir Frank πέθανε ήρεμα το σημερινό πρωινό, έχοντας στο πλάι την οικογένειά του. Σήμερα αποδίδουμε φόρο τιμής στον πολυαγαπημένο μας εμπνευστή και ηγέτη. Ο Frank θα μας λείψει ιδιαίτερα. Ζητούμε από όλους τους φίλους και συνάδελφους να σεβαστούν την επιθυμία της οικογένειας Williams για απομόνωση αυτή τη στιγμή.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Κατάρ.

Ο θάνατος του Sir Frank Williams είναι ένα δυσάρεστο γεγονός για τη Formula 1, όμως η κληρονομιά που άφησε στο άθλημα είναι τεράστια. Πρόκειται για τον δημιουργό μίας από τις ιστορικότερες και μακροβιότερες ομάδες στο grid, αυτή που φέρει το όνομά του, της Williams Racing.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles