spot_img

Ο Horner περιμένει μία ομάδα να κάνει φέτος μεγάλη έκπληξη

Ο Christian Horner είναι πεπεισμένος πως στη φετινή σεζόν και τη μάχη του τίτλου θα έχουμε ανταγωνισμό έκπληξη από πολλές ομάδες του grid.

Την απόλυτη κυριαρχία στη Formula 1 σκοπεύει να επαναλάβει και φέτος η Red Bull Racing και να κλειδώσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της. Το 2022 η αυστριακή ομάδα έφερε το πιο ανταγωνιστικό αγωνιστικό πακέτο του grid και η RB18 έμοιαζε χωρίς αντάξιο αντίπαλο εντός πίστας.

Τα πράγματα όμως αναμένεται να αλλάξουν, καθώς αρκετοί είναι οι μνηστήρες που διψάνε για διάκριση. Αυτό τόνισε και ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, ομάδες τους midfield προβλέπει πως θα επιστρέψουν δυναμικά.

«Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Πέρυσι η Alpine έκανε μεγάλη πρόοδο στο δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος. Η Aston Martin όπως ακούγεται παράγει ανταγωνιστικά νούμερα βάση των προσδοκιών τους, οπότε δεν ξέρουμε πως θα είναι η σειρά στο grid φέτος. Ακόμα και η McLaren μπορεί να οργανωθεί καλύτερα φέτος. Νομίζω με αυτό το σταθερό σετ κανονισμών είναι σχεδόν αδύνατο να μην κλείσουν τα κενά ανάμεσα στις ομάδες».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #106 με την ανάλυση των μονοθεσίων των Ferrari, Aston Martin, McLaren και AlphaTauri.

Σ’ ένα ιδανικό κόσμο η μάχη του τίτλου θα μπορούσε να κριθεί ανάμεσα σε τρεις ή και περισσότερες ομάδες του grid. Αν και το σενάριο αυτό μοιάζει αδύνατο, ο Horner θεωρεί πως παρά τον πιθανό ανταγωνισμό φέτος η Red Bull έχει κάθε εργαλείο να επαναλάβει την επιτυχία του 2022.

«Αναπολώντας τις σεζόν του 2022 είχαμε μια απίστευτη χρονιά με 17 νίκες, 2 νίκες στους αγώνες sprint και κατακτήσαμε τοΝ τίτλο στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και Οδηγών. Αν καταφέρουμε να πετύχουμε το 50% σε σχέση με πέρυσι στους αγώνες και στους βαθμούς που σημειώνουμε μπορεί να είναι αρκετό για να κλειδώσουμε ακόμα ένα τίτλο. Βέβαια η Ferrari ήταν πολύ δυνατή πέρυσι και φέτος θα παλέψουν το ίδιο σκληρά. Η Mercedes σίγουρα θα ανακάμψει από την απογοητευτική χρόνια οπότε ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος».

Η πρεμιέρα της φετινής σεζόν είναι προγραμματισμένη για τις 3-5 Μαρτίου με το Grand Prix Μπαχρέιν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles