spot_img

Η Red Bull δεν βλέπει με «καλό μάτι» το βελτιωμένο κινητήρα της Ferrari

Ο επικεφαλής των «ταύρων» Christian Horner σχολιάζει τις φήμες που θέλουν τον κινητήρα της Scuderia Ferrari να βελτιώνεται σημαντικά το 2023.

Από την περασμένη σεζόν, θεσπίστηκε το πάγωμα στην εξέλιξη των μονάδων ισχύος της Formula 1. Αυτό ήταν επιθυμία των τεσσάρων κατασκευαστών, μιας και θέλουν να επικεντρωθούν στην εξέλιξη των κινητήρων που θα δούμε το 2026.

Όμως παρά το πάγωμα στην εξέλιξη, οι φήμες περί βελτίωσης των τωρινών υβριδικών κινητήρων κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες. Μάλιστα, τρεις εκ των τεσσάρων κατασκευαστών αναμένεται να αγωνιστούν στο 2023 με περισσότερη ισχύ σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν.

Η ομάδα που φημολογείται πως θα έχει τα μεγαλύτερα κέρδη είναι η Scuderia Ferrari, η οποία θα έχει ισχυρότερη μονάδα ισχύος κατά 30 ίππους, κυρίως λόγω των αλλαγών που θα κάνει για λόγους αξιοπιστίας. Για τις φήμες αυτές ρωτήθηκε ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, ο οποίος ανέφερε.

«Οι κινητήρες έχουν περάσει από διαδικασία ομολογκασιόν, οπότε στη θεωρία δεν πρέπει να υπάρχουν κέρδη στην ισχύ. Επιπλέον τα καύσιμα έχουν επίσης παγώσει από πλευράς εξέλιξης, οπότε νέα καύσιμα δεν θα επιτρέπονται. Η Ferrari είχε πέρυσι προβλήματα αξιοπιστίας, οπότε αν κατάφεραν να τα λύσουν και μέσω αυτών να ανεβάσουν την ισχύ, τότε θα δούμε μία μορφή αγωνιστικής προόδου».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #106 με την ανάλυση των μονοθεσίων των Ferrari, Aston Martin, McLaren και AlphaTauri.

O 49χρονος πρόσθεσε σχετικά με τον κινητήρα της Ferrari, πως στο στρατόπεδο της Red Bull κατάλαβαν πως το 2022 οι Ιταλοί δεν αγωνίζονταν με πλήρη ισχύ.

«Οι φήμες μιλάνε για την πιθανότητα μεγάλης αύξησης στην ισχύ, οπότε είναι κάτι για το οποίο πρέπει να το προσέξουμε. Έπειτα από τις αστοχίες που είχαν το 2022, είδαμε πως μείωσαν την ισχύ τους. Γνωρίζουμε πως έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Εμείς είχαμε μερικά προβλήματα αξιοπιστίας, όμως τίποτα το οποίο να συγκρίνεται με αυτά της Ferrari».

Οι κύριοι αντίπαλοι της Red Bull Racing για το 2023, αναμένεται να είναι οι Ferrari και Mercedes-AMG.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles