spot_img

O Horner θέλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τη θέση του Vettel στην εκκίνηση

Ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, ζήτησε από την FiA να ξεκαθαρίσει το που πρέπει τοποθετείται ο οδηγός στη σειρά εκκίνησης.

Στο GP Κίνας, ο Sebastian Vettel τοποθετήθηκε στην εκκίνηση πιο αριστερά απ’ότι συνήθως, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει απορίες για το αν ήταν νόμιμο ή όχι. Η κίνηση αυτή σημειώθηκε από τους αγωνοδίκες, όμως δεν πήραν κάποια επιπλέον δράση.

Οι αγωνιστικοί κανονισμοί της F1, δεν ξεκαθαρίζουν εάν ο οδηγός πρέπει οπωσδήποτε να στηθεί ανάμεσα στις λευκές γραμμές.

Στο Ιαπωνικό GP του 2016, ο Daniel Ricciardo είχε πάρει άδεια να εκκινήσει λίγο εκτός θέσης, καθώς το σημείο εκκίνησης του ήταν βρεγμένο. Όμως, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, δεν είχε δοθεί άδεια στον Lewis Hamilton.

Παρά όμως τη θέση της FiA, πως η κοινή λογική πρέπει να υπερτερεί, ο Horner ζητάει κάτι πιο σταθερό από αυτή την εξήγηση.

«Ήταν ξεκάθαρο τι προσπαθούσε να κάνει, να πάει προς τη στεγνή μεριά της πίστας, κάτι το οποίο είναι κατανοητό. Αλλά θα ήταν καλό να ξεκαθαρίσουμε αν ο οδηγός πρέπει να εκκινήσει από τη θέση του ή όχι. Είναι απλά η γραμμή ή όλο το κουτί; Θυμάμαι να υπάρχει η ίδια συζήτηση πέρυσι στο Ιαπωνικό GP. Δεν πήρε κάποιο πλεονέκτημα, αλλά θα ήταν καλό να ξεκαθαριστεί».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles