spot_img

Συμφωνία για επιστροφή της Τουρκίας στην F1

Το Insanbul Park της Τουρκίας είναι έτοιμο να επιστρέψει στο καλεντάρι της Formula 1, μετά από συμφωνία της Liberty Media με τον υπεύθυνο της πίστας.

Σε μία κίνηση που προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς, ο νέος πρόεδρος της F1, Chase Carey ως εκπρόσωπος της Liberty Media, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan και συμφώνησαν στην επιστροφή της πίστας στο καλεντάρι.

Στη συνάντηση βρέθηκαν επίσης υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και ο υπεύθυνος της πίστας, Vural Ak, ο οποίος επιβεβαίωσε τη συμφωνία αλλά τόνισε πως οι δύο πλευρές δεν έχουν υπογράψει συμβόλαιο.

Η κίνηση αυτή φέρνει ανάμεικτα συναισθήματα στον κόσμο της F1, καθώς η πίστα είναι μία από τις καλύτερες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Όμως δημιουργούνται ερωτήματα σχετικά με την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική χώρα και η κατάσταση που επικρατούσε με την Ρωσία πίσω στο 2014 φαίνεται πως θα επαναληφθούν.

Όμως, ξέρουμε πολύ καλά πως η Formula 1 προσπαθεί να κρατά μια πιο ουδέτερη στάση όσον αναφορά πολιτικά δρώμενα στις εκάστοτε χώρες.

Το πότε θα δούμε την επιστροφή της Τουρκίας παραμένει άγνωστο προς το παρόν, όμως η απουσία της Μαλαισίας το 2018 ίσως βοηθάει την κατάσταση.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles