spot_img

Ο Leclerc αξιολογεί τις χειμερινές δοκιμές της Ferrari

Ο οδηγός της Ferrari, Charles Leclerc, δηλώνει πως η προετοιμασία της Ferrari για το 2022 κύλησε άκρως θετικά, κάνοντας τη φετινή διαδικασία δοκιμών ίσως την πιο ομαλή που έχει βιώσει από τότε που βρίσκεται στη Formula 1.

Ο Charles Leclerc βρίσκεται από το 2018 στη Formula 1, όπου μ’ εξαίρεση την πρώτη σεζόν που βρισκόταν στην Alfa Romeo, από το 2019 κι έπειτα είναι μέλος της Ferrari. Ποτέ δεν ήταν, όμως, τόσο ικανοποιημένος με χειμερινές δοκιμές όσο τη φετινή χρονιά. Ο Μονεγάσκος ολοκλήρωσε την τρίτη και τελευταία ημέρα δοκιμών στο Μπαχρέιν 0,7s πίσω από τον ταχύτερο Max Verstappen με Red Bull, όμως είχε περισσότερη ταχύτητα συγκριτικά με τη Mercedes του George Russell.

Διαβάστε επίσης: Στο τέλος των δοκιμών μίλησε ο πρωταθλητής

Ο Charles Leclerc έκανε τον απολογισμό των δοκιμών, μιλώντας στα media, ανάμεσά τους και την ιστοσελίδα RacingNews365.com. Ο Μονεγάσκος έδωσε τα εύσημα στη Ferrari για το πόσο ομαλά κύλησε η περίοδος των δοκιμών:

Είναι σίγουρα μία από τις πιο ομαλές προετοιμασίες για μία σεζόν που έχω βιώσει. Δεν υπήρξε κανένα σοβαρό ζήτημα, ειδικότερα όταν υπάρχει ένα τόσο νέο project, πάντα περιμένεις να βρεις κάποια εμπόδια στη διάρκεια των δοκιμών. Για την ώρα, μόνο με το porpoising (αναπηδήσεις) υπάρχει ακόμα κάποιου είδους πρόβλημα σε κάποιες συνθήκες. Εκτός αυτού, οι δοκιμές ήταν αρκετά ομαλές και καταφέραμε απλά να βελτιωνόμαστε συνεχώς.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της Βαρκελώνης.

Ο Charles Leclerc αναφέρθηκε στο πού πιστεύει πως βρίσκεται η Ferrari στον τομέα της ταχύτητας, όπου και έχει μικρές αμφιβολίες σε συγκριτικό επίπεδο:

Όπως έχουμε δει, νομίζω πως η Red Bull είχε ένα αρκετά καινούριο μονοθέσιο σήμερα (Σάββατο) και η Mercedes έφερε ένα εντελώς νέο μονοθέσιο, το οποίο δεν έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες. Στην πραγματικότητα, όλοι φαίνεται πως είναι αρκετά κοντά σε κάποια σημεία. Είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο είναι το περιθώριο που έχουν. Εμείς γνωρίζουμε το περιθώριό μας, όμως δεν έχουμε καμία ιδέα για το πόσο κρύβουν τα δικά τους δυνατά σημεία.

Τέλος, ο Leclerc απέφυγε να κάνει την οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον πρώτο αγώνα, το GP Μπαχρέιν:

Αυτήν τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο, γι’ αυτόν το λόγο πιστεύω πως πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός. Είναι πολύ ωραίο να είσαι μπροστά, όμως για την ώρα αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ειλικρινά, δεν έχω ιδέα πού ακριβώς βρισκόμαστε, σίγουρα όμως ήταν έξι πολύ ομαλές ημέρες δοκιμών.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Ferrari δηλώνει ικανοποιημένη με την πορεία που είχαν οι δοκιμές τόσο στη Βαρκελώνη, όσο και στο Μπαχρέιν. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο Bahrain International Circuit, στις 18-20 Μαρτίου.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles