spot_img

Ο Leclerc έχει τη δυνατότητα για «φουλ επίθεση» με το νέο κινητήρα

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, υποστηρίζει πως ο Charles Leclerc μπορεί να ακολουθήσει πιο επιθετική προσέγγιση στους ερχόμενους αγώνες με τη νέα μονάδα ισχύος, ώστε να μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή του Πρωταθλήματος.

Ο Charles Leclerc βρισκόταν στην κορυφή του Πρωταθλήματος οδηγών μετά τους πρώτους πέντε αγώνες. Ωστόσο, ο Μονεγάσκος είχε μεγάλες βαθμολογικές απώλειες από προβλήματα αξιοπιστίας στα GP Ισπανίας και Αζερμπαϊτζάν, καθώς εγκατέλειψε και στα δύο από την πρώτη θέση. Η ιταλική ομάδα επέλεξε τον αγώνα στο Circuit Gilles Villeneuve για να τοποθετήσει νέες μονάδες ισχύος στο μονοθέσιο του Μονεγάσκου, με συνέπεια να δεχτεί ποινή θέσεων στη σειρά εκκίνησης. 

Ο Leclerc ξεκίνησε 19ος και τερμάτισε στην 5η θέση, πίσω από τη Mercedes του George Russell. Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, δήλωσε πως ήταν αναγκασμένη η ομάδα να ακολουθήσει την παραπάνω επιλογή.

«Είναι κάτι που το αποφασίσαμε πολύ σύντομα μετά το Μπακού (GP Αζερμπαϊτζάν), το γνωρίζαμε εδώ και πολλές ημέρες και είχαμε χρόνο να το αποδεχτούμε και να ετοιμαστούμε για το τριήμερο (GP Καναδά). Είναι σίγουρα μία απογοητευτική κατάσταση για έναν οδηγό, στον αγώνα χρειαζόταν να ελέγχει το πάθος του, κάτι που συνέβη. Μερικές φορές θα ήθελε να προσπεράσει ενώ δεν ήταν εφικτό, λόγω της ταχύτητας στην ευθεία ή τη φθορά των ελαστικών. Περιορίσαμε τις απώλειες εκκινώντας από το πίσω μέρος του grid, η 5η θέση είναι ένα καλό αποτέλεσμα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

Ο Mattia Binotto τόνισε τη σημασία τον επόμενων αγώνων για τον Charles Leclerc μέχρι την καλοκαιρινή διακοπή.

«Ασφαλώς, τώρα έχουμε μία νέα μονάδα ισχύος για τους επόμενους αγώνες. Οι τέσσερις αγώνες πριν την καλοκαιρινή διακοπή θα είναι σημαντικοί για τον ίδιο (Leclerc), καθώς έχει τη δυνατότητα να επιτεθεί και θα προσπαθήσει να καλύψει την απόσταση από την κορυφή οπουδήποτε μπορεί.»

Μετά τη λήξη του GP Καναδά, ο Charles Leclerc είναι, πλέον, 46 πόντους πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας στους οδηγούς και η Ferrari υπολείπεται στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών της Red Bull Racing κατά 76 πόντους.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles