spot_img

Ο Leclerc παραδέχθηκε την ήττα στην Κίνα: «Η McLaren ήταν ταχύτερη»

Ο Charles Leclerc μίλησε για τον αγώνα του στην Κίνα και το γεγονός πως η Scuderia Ferrari δεν ήταν όσο γρήγορη θα περίμενε. 

Για πρώτη φορά στη φετινή αγωνιστική σεζόν της Formula 1, η Scuderia Ferrari δεν είχε μονοθέσιο στο βάθρο. O Charles Leclerc τερμάτισε στην 4η θέση, ενώ ο Carlos Sainz ήταν 5ος. Το αποτέλεσμα άφησε προβληματισμένη την ιταλική ομάδα, που είδε τον νικητή, Max Verstappen, να τερματίζει 23 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Μονεγάσκο. Η διαφορά του από τον Lando Norris της McLaren Racing ήταν 10 δευτερόλεπτα.

  • Μην χάσετε την Τρίτη, 23/4 στις 9μμ, την εκπομπή μας για την F1 με την ανάλυση του GP Κίνας. Μπορείτε να βρείτε την εκπομπή εδώ.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Leclerc ήταν πολύ απογοητευμένος με το ρυθμό της SF-24 και εστίασε στην έλλειψη ταχύτητας της σκληρής γόμας ελαστικών της Pirelli.

«Η απόδοσή μας εξαφανίστηκε με τη σκληρή γόμα ελαστικών. Ήμασταν σε μία πολύ καλή στρατηγική κι έπειτα όταν βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας έφερε όλους τους οδηγούς στην ίδια στρατηγική. Είχαμε και τη σκληρή γόμα ελαστικών. Ήταν πολύ πιο δύσκολο σήμερα απ’ όσο περιμέναμε. Η McLaren ήταν ταχύτερη από εμάς σήμερα. Όταν είχαμε τη μεσαία γόμα ελαστικών πίστεψα πως θα μπορούσα να ανέβω στο βάθρο. Όμως στο δεύτερο stint με τη σκληρή γόμα κατάλαβα πως αυτό ήταν ανέφικτο».

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την ανάλυση του GP Ιαπωνίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε play στο παρακάτω βίντεο. 

Όταν ρωτήθηκε για το πώς επηρεάστηκε τόσο πολύ ο αγώνας του από τη σκληρή γόμα, ο Μονεγάσκος απάντησε.

«Ειλικρινά, αυτό ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσαμε να πάρουμε σήμερα. Δυστυχώς η McLaren ήταν πολύ ταχύτερη από εμάς. Με τη μεσαία γόμα είχαμε ρυθμό όμως με τη σκληρή γόμα ελαστικών είχαμε πρόβλημα. Είναι τρομερό αυτό γιατί ήμασταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργοί».

Αυτή ήταν η πρώτη φορά φέτος που η Ferrari δεν ήταν το δεύτερο ταχύτερο μονοθέσιο στην πίστα, καθώς η McLaren Racing την ξεπέρασε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles