spot_img

O Leclerc ζητά αλλαγή των ποινών και φέρνει ως παράδειγμα το συμβάν Alonso-Russell

O Charles Leclerc μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο οι αγωνοδίκες εφαρμόζουν τους κανονισμούς ποινών και ζητά άμεσα αλλαγές.

Για χρόνια στη Formula 1 υπάρχει ζήτημα με την επιβολή ποινών από τους αγωνοδίκες στους οδηγούς. Έχουμε δει διαφορετικές ποινές σε παρόμοια συμβάντα, κάτι το οποίο προκαλεί δυσαρέσκεια στους οδηγούς, στις ομάδες και στους φίλους του σπορ.

Ένα πρόσφατο συμβάν το οποίο υπήρξε αντικείμενο συζήτησης ήταν αυτό των Fernando Alonso και George Russell στον 57ο γύρο του Grand Prix Αυστραλίας. Πλησιάζοντας το apex της στροφής 6, ο οδηγός της Mercedes ήταν πιο κοντά από ποτέ στον Alonso. Όμως ενώ πίστευε πως θα πάρει DRS και θα προσπεράσει, το πίσω μέρος της W15 αποσταθεροποιήθηκε και ο Βρετανός έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου. Ο Russell δεν κατάφερε να το σώσει, προσέκρουσε στα προστατευτικά ελαστικά, η Mercedes του διαλύθηκε και επέστρεψε με επικίνδυνο τρόπο στην πίστα. Ο Βρετανός βγήκε από το μονοθέσιο αλώβητος.

Ο Alonso δέχθηκε ποινή 20 δευτερολέπτων και τρεις βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια χάνοντας δύο θέσεις από τους Lance Stroll και Yuki Tsunoda.

Στο περιθώριο του Grand Prix Ιαπωνίας, το ζήτημα απόδοσης ποινών ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν. Ερωτώμενος σχετικά με τις ποινές και το συμβάν στο τέλος του αγώνα της Αυστραλίας, ο οδηγός της Scuderia Ferrari, Charles Leclerc είπε.

«Πιστεύω πως κάτι ανάλογο το κάνουμε οι οδηγοί, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό. Αυτό που έκανε ο Alonso ήταν υπερβολικό και έπρεπε να τιμωρηθεί. Πιστεύω όμως πως πρέπει να δούμε τις ποινές που δίνονται σε κάθε οδηγό. Λειτουργούμε με ποινές χρόνου τα τελευταία χρόνια κάτι που κατά τη γνώμη μου είναι λάθος. Μερικές φορές είσαι θύμα της ίδιας σου της τύχης. Αν βγει αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα στους τελευταίους γύρους τότε από 5ος θα πέσεις τελευταίος. Στην περίπτωση του Alonso, έχασε δύο θέσεις μόνο. Πρέπει μελλοντικά να εξετάσουμε αλλαγές. Το πιο δίκαιο πιστεύω είναι να δίνονται ποινές θέσεων. Έτσι, σε οποιαδήποτε θέση και να είσαι θα τιμωρείσαι. Έτσι υπάρχει τιμωρία. Με τις ποινές χρόνου μπορεί να υπάρξουν διαφορετικές αποφάσεις σε κάθε συμβάν».

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την ανάλυση του GP Ιαπωνίας και τις προβλέψεις μας για τον αγώνα της Κίνας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε play στο παρακάτω βίντεο. 

Επιπλέον τόνισε πως είναι υπέρ της κοινής λογικής σε αποφάσεις για συμβάντα στην πίστα μεταξύ οδηγών.

«Είναι ξεκάθαρο πιστεύω το τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε. Μπορούμε να ξαναγράψουμε τους κανόνες για να είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Μελλοντικά πιστεύω πως πρέπει να επικρατεί η κοινή λογική. Ποτέ δεν πρόκειται να γραφτούν κανονισμοί για κάθε ξεχωριστό σενάριο. Ενδέχεται να υπάρξουν περιστάσεις που θα είναι ξεκάθαρο για όλους, ειδικά για τους οδηγούς πως πρέπει να επιβληθεί ποινή, αλλά η περίπτωση να μην υπάρχει στους κανονισμούς. Οπότε πιστεύω πως η κοινή λογική πρέπει να εφαρμόζεται και στην περίπτωση του Alonso στην Αυστραλία αυτό έγινε».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles