spot_img

Ο λόγος που ο Hamilton δέχτηκε ποινή στο GP Ιταλίας

Ο Lewis Hamilton δέχτηκε ποινή 10 δευτερολέπτων “stop & go” στο GP Ιταλίας, καθώς μπήκε παράνομα στα pits υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας, ενώ το pit lane ήταν ήδη κλειστό.

Ο Antonio Giovinazzi της Alfa Romeo τιμωρήθηκε με την ίδια ποινή για την ίδια παραβίαση. Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στην πίστα, διότι ο Kevin Magnussen της Haas εγκατέλειψε λίγο πριν τα pits, σε σημείο που δεν επέτρεπε την ασφαλή απομάκρυνση του μονοθεσίου του υπό καθεστώς κανονικού αγώνα.

Οι αγωνοδίκες ενημέρωσαν τις ομάδες πως το pit lane είχε κλείσει με το που βγήκε στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας. Οι οδηγοί ενημερώθηκαν με τη σειρά τους, με τον Lewis Hamilton ωστόσο να μην κατανοεί επαρκώς τις οδηγίες και να συζητά με την ομάδα του τα σχετικά με την τιμωρία κατά την περίοδο της κόκκινης σημαίας.

Ο Βρετανός θεώρησε πως θα υπήρχε σχετική ένδειξη είτε στον τοίχο εισόδου του pit lane είτε στη δεξιά πλευρά όπου σταμάτησε ο Magnussen. Η ομάδα διευκρίνισε πως η ένδειξη αυτή βρισκόταν στους σηματοδότες στις άκρες της πίστας, στα σημεία όπου οι οδηγοί ενημερώνονται για το οποιοδήποτε καθεστώς σημαίας που επηρεάζει το εκάστοτε τμήμα της πίστας.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 7 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Συγκεκριμένα, οι αγωνοδίκες ενημέρωσαν πως το pit lane είχε κλείσει στις 15:41’:47” με τον Hamilton να εισέρχεται σε αυτό 12 δευτερόλεπτα αργότερα, στις 15:41’:59”. Μέσα σε αυτό το μεσοδιάστημα προσπέρασε τους δύο σηματοδότες υπ’ αριθμών 16 και 17, οι οποίοι βρίσκονταν τοποθετημένοι στο μέσο και στο τέλος της Parabolica και εξέπεμπαν τη σχετική ένδειξη περί κλειστού pit lane.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Βλέποντας τον Βρετανό να μην ακολουθεί τις ενδείξεις αυτές, του επέβαλαν την αρμόδια ποινή που επιβάλλουν οι αγωνιστικοί κανονισμοί. Επίσης, εξαιτίας του λάθους αυτού προσέθεσαν δύο πόντους ποινής στην αγωνιστική του άδεια, όπως και στον Giovinazzi. Μετά το GP Ιταλίας, ο Hamilton βρίσκεται πλέον στους οκτώ πόντους ποινής, με το Ιταλό της Alfa Romeo στους τρεις.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles