spot_img

Sainz: «Απογοητεύτηκα όταν βγήκε η κόκκινη σημαία»

Ο Carlos Sainz Jr. παραδέχτηκε πως απογοητεύτηκε από την απόφαση των αγωνοδικών να βγάλουν την κόκκινη σημαία στο Ιταλικό Grand Prix, κάτι που επέτρεψε σε αρκετούς να αλλάξουν ελαστικά χωρίς να μπουν στα pits.

Ο Ισπανός οδηγός της McLaren ήταν στη δεύτερη θέση στα πρώτα σκέλη του αγώνα. Μετά την περίοδο αυτοκινήτου ασφαλείας, κατά την οποία τόσο αυτός όσο και άλλοι οδηγοί μπήκαν στα pits για αλλαγή ελαστικών, προοριζόταν να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα. Οι οδηγοί που βρίσκονταν μπροστά του θα έμπαιναν για τη δική τους αλλαγή, με εξαίρεση τον Lewis Hamilton που δέχτηκε ποινή.

Ωστόσο, ο αγώνας διακόπηκε εξαιτίας του σοβαρού ατυχήματος του Charles Leclerc στην Parabolica, με αποτέλεσμα οι οδηγοί που βρίσκονταν μπροστά από τον Sainz να αλλάξουν ελαστικά χωρίς να χρειαστεί να μπουν στα pits.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 7 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Ισπανός προσπέρασε αρκετά μονοθέσια μετά την επανέναρξη του αγώνα, πλησιάζοντας έτσι τον επικεφαλής Pierre Gasly, χωρίς εν τέλει να μπορέσει να κάνει την τελική προσπέραση για την δική του παρθενική νίκη στην F1. Η απογοήτευσή του φάνηκε ξεκάθαρα στις δηλώσεις του, με το τελικό αποτέλεσμα ωστόσο να αποτελεί αδιαμφισβήτητα προϊόν μιας από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του.

Οι δηλώσεις του Carlos Sainz:

Δεν περιμέναμε να είμαστε τόσο δυνατοί. Ξαφνιάστηκα ειδικά όταν αντιλήφθηκα ότι δυσκολεύονται να μας προσπεράσουν, και η διαφορά που είχα δημιουργήσει με εξέπληξε. Όταν βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας κατάλαβα ότι πήγε στράφι όλη η σκληρή δουλειά που είχα κάνει έως εκείνο το σημείο. Με το που ενημερώθηκα πως ο Lewis δέχτηκε ποινή ήξερα ότι ήμουν ο εν δυνάμει επικεφαλής του αγώνα και με πιο φρέσκα ελαστικά. Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να αναρριχηθώ μόνος μου και να πιέσω σαν να μην υπάρχει αύριο, μέχρι που βγήκε η κόκκινη σημαία. Είχα ανάμεικτα συναισθήματα διότι σε εκείνο το σημείο ήμουν έκτος, με τα ίδια ελαστικά όπως και υπόλοιποι, ίσως και λίγο πιο φθαρμένα από την περίοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας· ο θυμός και η απογοήτευση ήταν από κοινού τα κύρια συναισθήματα. Τελικά ανέκαμψα και σχεδόν τα κατάφερα [να κερδίσω]. Αλλά πιστεύω πως μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι στην ομάδα, καθώς πήρα τα μέγιστα στη Monza.

Μπορώ να είμαι ήρεμος, γνωρίζοντας πως δεν άφησα ούτε δέκατο που μπορούσα να κερδίσω στην πίστα. Τα ελαστικά μου ήταν παλιότερα κατά τέσσερις γύρους, οπότε δυσκολεύτηκα κι εγώ. Ο ρυθμός που είχαμε σήμερα ήταν απίστευτος. Η διάφορα που άνοιξα από τους υπόλοιπους πίσω μου στο πρώτο σκέλος και μετά την κόκκινη σημαία, καθώς και τα προσπεράσματά μου ώστε να βρεθώ πίσω από τον Pierre για τη νίκη μού έδωσαν ένα πολύ ωραίο αίσθημα. Όταν τελικά τον πλησίασα στα 1.5 δευτερόλεπτα άρχισα να ταλαιπωρούμαι από τον ακάθαρτο αέρα, ο οποίος με δυσκόλεψε πολύ στο να μείνω κοντά του, αλλά είμαι χαρούμενος με τη δεύτερη θέση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles