spot_img

Ο Magnussen θα είναι ο δεύτερος οδηγός της Haas για το 2022

Ο Kevin Magnussen επιστρέφει μετά από απουσία ενός έτους στη Formula 1, καθώς η Haas τον επέλεξε ως αντικαταστάτη του Nikita Mazepin για το 2022.

Ο Nikita Mazepin αποχώρησε από τη Haas ελέω των εξελίξεων Ρωσίας-Ουκρανίας. Μετά τη συγκεκριμένη απόφαση, εξέταζε διαφορετικές επιλογές για να καλύψει το κενό του Ρώσου οδηγού, με τα ονόματα των Antonio Giovinazzi και Nico Hulkenberg να εμφανίζονταν ως πιθανοί αντικαταστάτες. Εν τέλει, η Haas αποφάσισε να προχωρήσει με την επιλογή του Kevin Magnussen.

Διαβάστε επίσης: Η Haas χάνει το πρωί της Πέμπτης στις δοκιμές Μπαχρέιν

Ο Δανός οδήγησε για την ομάδα της Haas την τετραετία 2017-2020, όμως η αμερικάνικη ομάδα αποφάσισε να επιλέξει δύο rookies για το 2021. Το 2021, ο Magnussen αγωνίστηκε στα sportscars, ενώ έτρεξε και έναν αγώνα το 2022 στην ίδια διοργάνωση στη Daytona, πριν παρθεί η απόφαση να προσληφθεί από την αμερικάνικη ομάδα για να οδηγήσει εκ νέου το 2022.

Ο Kevin Magnussen έκανε δηλώσεις για το νέο του ρόλο το 2022, λέγοντας πώς αισθάνθηκε όταν επικοινώνησε μαζί του η Haas:

Ήμουν προφανώς έκπληκτος και, παράλληλα, ενθουσιασμένος από το τηλεφώνημα που δέχτηκα από τη Haas F1 Team. Εγώ αναζητούσα μία διαφορετική κατεύθυνση αναφορικά με τις υποχρεώσεις μου για το 2022. Ωστόσο, η ευκαιρία του να επιστρέψω και ν’ αγωνιστώ στη Formula 1 με την ομάδα που γνωρίζω πάρα πολύ καλά ήταν απλά υπερβολικά ελκυστική. Πραγματικά οφείλω να πω ευχαριστώ τόσο στην Peugeot, όσο και τη Chip Ganassi Racing που με αποδέσμευσαν εγκαίρως, αμφότεροι είναι εξαιρετικοί οργανισμοί.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της Βαρκελώνης και την ανάλυση της Red Bull RB18.

Έπειτα, ο Magnussen αναφέρθηκε στο νέο του, αλλά γνώριμο, περιβάλλον:

Ασφαλώς και θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τον Gene Haas και τον Gunther Steiner για την ευκαιρία που μου έδωσαν να συνεχίσω την καριέρα μου στη Formula 1. Γνωρίζω πόσο ανταγωνιστικοί άνθρωποι είναι και οι δύο και πόσο επιθυμούν να επιστρέψουν σε ανταγωνιστικό επίπεδο σε κάθε αγώνα. Είχαμε απολαύσει μία σταθερή σχέση και η θετική μας σύνδεση παρέμεινε ακόμα και όταν αποχώρησα στο τέλος του 2020. Έχω ενημερωθεί όσο γίνεται περισσότερο για την εξέλιξη της VF-22 και την προοπτική που έχει το μονοθέσιο. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, όμως είμαι ενθουσιασμένος που θ’ αποτελέσω κομμάτι αυτής της ομάδας. Ανυπομονώ να βρεθώ πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου Formula 1 στο Μπαχρέιν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η απρόοπτη εξέλιξη με τον Nikita Mazepin άνοιξε τη μία θέση οδηγού στη Haas, η οποία επέλεξε έναν έμπειρο οδηγό που γνωρίζει πάρα πολύ καλά το περιβάλλον της.

Δείτε το GP Βραζιλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles