spot_img

Ο Mir υπέγραψε στη Honda για το 2023

Με κάθε επισημότητα, ο Joan Mir θα είναι αναβάτης της Repsol Honda από την αγωνιστική σεζόν του 2023. 

Το μετεγγραφικό παζάρι του MotoGP βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή του, με τη Honda να ολοκληρώνει το lineup της για την επόμενη σεζόν. Λίγες ημέρες πριν το Grand Prix Αγίου Μαρίνου, το ιαπωνικό εργοστάσιο ανακοίνωσε την απόκτηση του Joan Mir για την εργοστασιακή ομάδα, δίπλα στον Marc Marquez.

Ο 24χρονος Ισπανός υπέγραψε δύο χρόνια με το HRC, κάνοντας επίσημο το πιο κοινό μυστικό του paddock τους τελευταίους μήνες. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2020 θα αλλάξει για πρώτη φορά ομάδα στο MotoGP, μιας και η Suzuki αποχωρεί από το σπορ στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν.

Ο Μιρ θα αντικαταστήσει τον Pol Espargaro στη Honda, o οποίος μετακομίζει στην Tech3 KTM, την οποία θα μετονομαστεί σε GasGas από το 2023. Ο τωρινός του teammate στη Suzuki, Alex Rins, έχει υπογράψει επίσης για τη Honda και θα αγωνίζεται με την LCR την επόμενη χρονιά. O teammate του δεν έχει ανακοινωθεί, με τον Takaaki Nakagami να μην έχει εξασφαλίσει το μέλλον του στην ομάδα.

Με την ανακοίνωση του Enea Bastianini ως αντικαταστάτη του Τζακ Μίλερ στην Ducati, οι κορυφαίες ομάδες του MotoGP έχουν οριστικοποιήσει τα οδηγικά lineup τους για το 2023.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles