spot_img

Η Formula 1 θέλει να μοιράζει περισσότερους βαθμούς στα τριήμερα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, Stefano Domenicali, προτείνει αλλαγές στα αγωνιστικά τριήμερα, επιθυμώντας να αντικαταστήσει περιόδους ελεύθερων δοκιμών με διαδικασίες που θα μοιράζουν περισσότερους πόντους στους οδηγούς και τις ομάδες.

Η Formula 1 στοχεύει στο να αλλάξει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία των αγωνιστικών τριημέρων τα επόμενα χρόνια και να μην περιοριστεί στη διεξαγωγή αγώνων Sprint σε ένα μέρος του προγράμματος. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του σπορ, Stefano Domenicali, θα προτείνει στην επόμενη συνάντηση της Επιτροπής της Formula 1 τις αλλαγές που έχει στο μυαλό του. Αυτές εάν πάρουν την πρώτη έγκριση θα αποσταλούν στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΣΜΑ) για την τελική επικύρωσή τους.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Βελγίου. Βρείτε το link εδώ.

Ο Stefano Domenicali σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα RaceFans έκανε γνωστές τις προθέσεις του για τις τροποποιήσεις που επιθυμεί να εφαρμόσει στα αγωνιστικά τριήμερα της Formula 1. Πιο συγκεκριμένα, σκοπός της διοργανώτριας αρχής είναι να προκύψουν κι άλλες διαδικασίες στις οποίες θα βαθμολογούνται οι οδηγοί.

«Νομίζω πως εξετάζοντάς το από την πλευρά των θεατών, εάν κάθε μέρα υπάρχει κάτι για να δοθεί μάχη στην πίστα είναι πολύ σημαντικό. Εννοώ πως οι ελεύθερες δοκιμές είναι πολύ ενδιαφέρουσες για τους μηχανικούς ή τους οδηγούς. Σε τελική ανάλυση, όμως, στον αθλητισμό χρειάζεται να μάχεσαι για κάτι. Υπάρχουν ήδη περιορισμοί στο πρόγραμμα για να κάνει κάποιος ελεύθερες δοκιμές εκτός των αγωνιστικών τριημέρων. Συνεπώς, θα πιέσω να υπάρχει μία περίοδος ελεύθερων δοκιμών την Παρασκευή κι έπειτα κάθε φορά που θα βγαίνουμε στην πίστα να υπάρχει κάτι σαν ανταμοιβή».

Εδώ θα βρείτε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας

Ο Domenicali εξηγεί τα οφέλη που περιμένει να προκύψουν από τις αλλαγές που σκέφτεται να εφαρμόσει.

«Από αυτή την οπτική υπάρχει συχνά κάποια δράση στην πίστα, συνεπώς ο κόσμος θα παρακολουθεί συνεχώς για να κατανοήσει τι συμβαίνει. Αυτή θα είναι η θέση μου για συζήτηση στο μέλλον. Κάθε φορά που θα βρισκόμαστε στην πίστα θα υπάρχει κάτι για να έχουμε μάχες, αναφορικά με πόντους ή άλλες ανταμοιβές. Εξαιρείται ο αγώνας την Κυριακή, αυτό θα πρέπει να είναι πάντα το σημαντικότερο μέρος του τριημέρου, αυτή είναι η γνώμη μου».

Η Formula 1 συζητούσε από τη φετινή σεζόν την αύξηση των αγώνων Sprint σε 6 τη χρονιά, κάτι τέτοιο όμως δεν ήταν εφικτό. Φαίνεται, ωστόσο, πως η διοργανώτρια αρχή προτίθεται να φέρει περισσότερες νέες διαδικασίες στα τριήμερα των αγώνων.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles