spot_img

O νέος διευθυντής της Haas «τα χώνει» στον Steiner

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο θέλησε να ξεκινήσει την καριέρα του ως επικεφαλής της Haas o Ayao Komatsu μετά την απομάκρυνση του Guenther Steiner.

Η είδηση της αποχώρησης του Guenther Steiner από το ρόλο του επικεφαλής της Haas F1 προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Ο Ιταλοαμερικανός ήταν ο πρώτος τον οποίο προσέλαβε ο Gene Haas για να οργανώσει την ομάδα ενόψει της εισόδου στο σπορ το 2016.

Μέχρι σήμερα, μπορεί να μην είχε φέρει τη Haas ως μια δύναμη στο μέσον του grid, ωστόσο ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες της Formula 1. Αυτό δεν ήταν αρκετό για να τον διατηρήσει στη θέση του, καθώς η συγκομιδή βαθμών την περσινή σεζόν ήταν απογοητευτική.

Τη θέση του Στάινερ θα αναλάβει ο Ayao Komatsu. Ο Ιάπωνας είναι επίσης στην ομάδα από το 2016 και μέχρι το 2023 ήταν επικεφαλής μηχανολογίας. Στις πρώτες του δηλώσεις ως επικεφαλής της ομάδας, ανέφερε.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που έχω τη δυνατότητα να γίνω επικεφαλής στη Haas F1 Team. Είμαι στην ομάδα από το 2016 και έχω έντονο πάθος για να πετύχουμε στη Formula 1. Ανυπομονώ να ηγηθώ του πρότζεκτ και των διάφορων ανταγωνιστικών τμημάτων εντός της ομάδας για να διασφαλίσω πως: Θα χτίσουμε μια νέα δομή που θα οδηγήσει σε βελτιωμένη απόδοση στην πίστα»

Οι δηλώσεις του περί καλύτερων αποτελεσμάτων είναι ξεκάθαρα «καρφί» προς τον Steiner. Το 2022 η Haas τερμάτισε 8η στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, όμως το 2023 κατρακύλησε στην τελευταία θέση με μόλος 12 βαθμούς. Στη σύντομη έως τώρα ιστορία της στη Formula 1, μόνο μία φορά τερμάτισε ψηλότερα από την 8η θέση στους κατασκευαστές.

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles