spot_img

Ο Newey συμφώνησε σε ανανέωση συμβολαίου με τη Red Bull

Την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τη Red Bull Racing έβαλε ο Adrian Newey και βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν να αποχωρεί από τους «ταύρους».

Το 2023 η Red Bull Racing αποδεικνύει πως βιώνει μια από τις πιο παραγωγικές και κυρίαρχες σεζόν της στην Formula 1 τα τελευταία έτη. Στην επιτυχία αυτή έχει συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό ο «γκουρού» της αεροδυναμικής, Adrian Newey. Αν και το φετινό Πρωτάθλημα έχει ακόμα μέλλον, οι δυο άκρες έχουν βλέψεις να επεκτείνουν την συνεργασία τους για τα επόμενα χρόνια.

Ο Βρετανός σχεδιαστής θα διατηρήσει τον ρόλο του ως ο επικεφαλής Τεχνικός Διευθυντής της Red Bull, όπου θα επιβλέπει το τμήμα Advanced Technology και το Red Bull Powertrains, το οποίο θα εξελίξει τις μονάδες ισχύος του 2026 σε συνεργασία με τη Ford.

Προς το παρόν, δεν έχουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση, ούτε από τον ίδιο ούτε και από την ομάδα, για την ανανέωση του συμβολαίου καθώς και τη διάρκεια αυτού. Σύμφωνα όμως με τον επικεφαλή της αυστριακής ομάδας, Christian Horner, ο Newey είναι απόλυτα αφοσιωμένος στην ομάδα.

«Ο Newey είχε ένα πολύ βασικό ρόλο στην ομάδα από την αρχή. Έχει τρομερή εμπειρία στο χώρο, συνεργάζεται πολύ καλά με το ανθρώπινο δυναμικό και τους οδηγούς. Πραγματικά είναι πιο αφοσιωμένος από ποτέ. Ενδιαφέρεται για την εξέλιξη στο τμήμα Powertrains και η εξειδίκευση του στον κλάδο είναι πολύ απαραίτητη για εμάς και το μέλλον της ομάδας. Μπορεί να διακρίνει τις απαραίτητες αλλαγές που θα φέρουν μακροπρόθεσμο όφελος και ξέρει ακριβώς πως θα αναπτύξει το σχεδιασμό του μονοθεσίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 για τον κόσμο της Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles