spot_img

Leclerc: «Σε άλλο επίπεδο η Red Bull, αλλά έχουμε πολλή δουλειά ακόμα»

Τo πρώτο θετικό αποτέλεσμα στο φετινό Πρωτάθλημα έφερε στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν ο Charles Leclerc και σημείωσε το πρώτο βάθρο της Scuderia Ferrari για το 2023.

Το αγωνιστικό τριήμερο στους δρόμους του Μπακού εξελίχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Charles Leclerc. Αν και εκκίνησε τον αγώνα από την pole position ήταν εμφανές από νωρίς στον αγώνα πως η SF-23, παρά την βελτιωμένη εικόνα της στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, δεν είχε την ταχύτητα για να απαντήσει στον ανταγωνιστικό ρυθμό της Red Bull Racing. Ο Μονεγάσκος τερμάτισε στην 3η θέση και ο teammate του Carlos Sainz στην 5η θέση.

Ο Leclerc τόνισε πως το μονοθέσιο έχει αρκετές ελλείψεις ειδικά στον αγώνα της Κυριακής.

«Για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι η Red Bull είναι σε τελείως διαφορετικό επίπεδο στον αγώνα. Αν και είχαμε ένα πολύ δυνατό γύρο στις κατατακτήριες που μας έφερε στην pole, αλλά μέσα σε 51 γύρους ήταν πολύ δύσκολο να κρατήσουμε την πρωτιά. Έχουν πολύ καλύτερο ρυθμό από εμάς στον αγώνα και όπως είπα εχθές έχουν ξεκλειδώσει κάτι στο μονοθέσιο που εμείς δεν έχουμε βρει ακόμα. Σε αυτό ακριβώς έχουμε επικεντρωθεί αυτή τη στιγμή και όλοι δουλεύουν με πολύ δυνατούς ρυθμούς, ώστε να βρούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να βελτιώσουμε την απόδοσή μας».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 για τον κόσμο της Formula 1.

Ο Μονεγάσκος οδηγός αν και έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση της Scuderia Ferrari αναγνώρισε ότι έχουν ακόμα πολλή δουλειά μπροστά τους για να καλύψουν το κενό της κορυφής.

«Για να είμαι ειλικρινής νιώθω πως είμαστε σε καλύτερο σημείο, αλλά όταν βλέπω τη διαφορά τότε αντιλαμβάνομαι ότι ίσως να μην πιέζουμε στο έπακρο. Δεν ξέρουμε πόσο ακριβώς θα μειώσουμε τη διαφορά αυτή, αλλά μέχρι και η Aston Martin ήταν πολύ γρήγορη σήμερα. Ο Alonso πίεσε αρκετά και ήξερα τις προθέσεις του να διαχειρίζεται τα ελαστικά του στην αρχή του αγώνα και να πιέσει στο τέλος. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά».

Ο Leclerc ανέβηκε στην 6η θέση της κατάταξης στο Πρωτάθλημα οδηγών με 28 βαθμούς.

Δείτε το Grand Prix Ιταλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles