spot_img

Ο Νικόλας Τομπάζης προάγεται σε Διευθυντή Μονοθεσίων της FIA

Η αναδιοργάνωση στην FIA φέρνει αναβάθμιση στο ρόλο του Έλληνα τεχνικού, Νικόλα Τομπάζη.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ανακοίνωσε μία σειρά αλλαγών στη δομή της, στο πλαίσιο των διορθωτικών κινήσεων του νέου προέδρου, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, μετά το πολυσυζητημένο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι που έκρινε τον τίτλο του 2021.

Ο 61χρονος είχε προαναγγείλει την αναδιάρθρωση αυτή, η οποία έστω και ένα περίπου χρόνο μετά την εκλογή του στον προεδρικό θώκο της FIA, ολοκληρώνεται. Και βρίσκεται τον δικό μας, Νικόλα Τομπάζη, σε έναν ακόμα πιο ενισχυμένο ρόλο.

Ο κορυφαίος Έλληνας τεχνικός που το 2018 ανέλαβε το ρόλο του επικεφαλής της τεχνικής ομάδας της παγκόσμιας ομοσπονδίας και ήταν ο άνθρωπος που ουσιαστικά καθόρισε τις κατά γενική ομολογία αλλαγές των κανονισμών που βελτίωσαν σημαντικά το θέαμα στις πίστες το 2022, προάγεται σε Διευθυντής Μονοθεσίων.

Σε αυτόν θα αναφέρονται πλέον τέσσερα πρόσωπα: ο αγωνιστικός διευθυντής, ο τεχνικός διευθυντής, ο οικονομικός διευθυντής καθώς και ο υπεύθυνος στρατηγικής και λειτουργιών. Ο Τομπάζης είπε σχετικά.

«Είμαι ενθουσιασμένος και είναι τιμή για μένα που αναλαμβάνω αυτή τη νέα θέση στην FIA και είμαι ευγνώμων στον Πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου. Έχουμε μία ομάδα απίστευτα ταλαντούχων και αφοσιωμένων ανθρώπων που δουλεύουν τέρμα γκάζι για να εξασφαλίσουν το επίπεδο κανονισμών που η Formula 1 απαιτεί και αξίζει. Πιστεύω ακράδαντα πως αυτή η νέα δομή θα μας οδηγήσει στο επόμενο επίπεδο και θα μας επιτρέψει να πραγματοποιούμε συνεχείς βελτιώσεις».

Ακούστε την εκπομπή Slipstrea m#104 για τον κόσμο της Formula 1. 

Για τον νευραλγικό ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή, στρατολογήθηκε ο πολύπειρος Steve Nielsen που μέχρι πρότινος είχε αντίστοιχο ρόλο στη FOM. Τομείς ευθύνης του θα είναι η Διεύθυνση Αγώνα, το Απομακρυσμένο Κέντρο Λειτουργιών αλλά και οι μελλοντικές αλλαγές στους Αγωνιστικούς Κανονισμούς του σπορ. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που με την προηγούμενη ιδιότητά του, έχει συνεργαστεί στενά με τον Τομπάζη.

Νέος Τεχνικός Διευθυντής, στο ρόλο δηλαδή που είχε μέχρι τώρα ο Νικόλας, προάγεται ο #2 στη σχετική ιεραρχία του οργανισμού, Tim Goss. Οικονομικός Διευθυντής θα είναι ο Φεντερίκο Λόντι που λίγο-πολύ ήταν ο άνθρωπος που «έστησε» τα όρια προϋπολογισμών και καθόρισε τις διαδικασίες ελέγχων.

Τέλος, Διευθυντής Στρατηγικής και Λειτουργιών της FIA αναλαμβάνει ο Φρανσουά Σικάρ που θα έχει ως τομέα ευθύνης την μακροπρόθεσμη στρατηγική της ομοσπονδίας αλλά και όλα τα Logistics στις πίστες.

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles