spot_img

Ο Norris δεν επηρεάζεται από παιχνίδια ψυχολογίας

Ο οδηγός της McLaren, Lando Norris, υποβάθμισε τη σημασία της εμφάνισης που είχε η ομάδα του στις δοκιμές και πιστεύει πως αυτή βρίσκεται σε καλή, αλλά όχι τέλεια κατάσταση.

Η McLaren έδειξε καλό πρόσωπο στις δοκιμές της Βαρκελώνης και οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως μπορεί να πλησιάσει φέτος περισσότερο την κορυφή. Η ομάδα με έδρα το Woking ήταν 3η στην κατάταξη των συμπληρωμένων γύρων ανά ομάδα, με το τριήμερο να εξελίσσεται ομαλά για την ίδια. Επίσης, ο Lando Norris έκανε τον 4ο ταχύτερο χρόνο των δοκιμών. Παράλληλα, φάνηκε να είναι μία από τις ομάδες που έχει αντιμετωπίσει καλύτερα από άλλες το φαινόμενο του «porpoising» (φαινόμενο αναπηδήσεων).

Διαβάστε επίσης: Bottas – Ο Hamilton είναι ζωντανός θρύλος

Μεταξύ άλλων, ο οδηγός της Mercedes, George Russell, δήλωσε κατά την παραμονή των ομάδων στην πίστα της Βαρκελώνης πως McLaren και Ferrari έχουν ένα αρχικό προβάδισμα απέναντι στα «Ασημένια Βέλη». Ως απάντηση αυτής της τοποθέτησης, ο Lando Norris δήλωσε:

Ο George προφανώς βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων (Παρασκευή πρωί), επομένως εάν πιστεύει πως είμαστε δυνατοί, εμείς θα σκεφτούμε με τη σειρά μας πως αυτοί είναι δυνατοί. Νομίζω πως εάν υπάρχει κάποια ομάδα στο grid που αναμένεται να βρίσκεται μπροστά όταν θα έχει σημασία, αυτή θα είναι η Mercedes και πιθανότατα η Red Bull.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της Βαρκελώνης.

Ο Lando Norris περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η McLaren, μετά την πρώτη τους «επαφή» με την πίστα:

Δε νομίζω πως είμαστε σε τέλεια κατάσταση, θεωρώ πως βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση. Είχαμε να κάνουμε μ’ ένα μονοθέσιο το οποίο, μόλις βγήκε στην πίστα, δούλεψε καλά. Φυσικά, υπάρχουν πάντα νέα πράγματα και μη αναμενόμενα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν, όμως ήταν μία καλή αρχή. Νομίζω πως ήταν ομαλό το ξεκίνημα. Ακολουθήσαμε το πρόγραμμά μας, αντιμετωπίσαμε τα ζητήματα που θέλαμε. Έπειτα, είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να κάνουμε ρεαλιστική σύγκριση με τις προσομοιώσεις που κάναμε τα τελευταία δύο χρόνια περίπου. Επομένως, ήταν παραγωγικές οι δοκιμές, σημειώσαμε πολύ μεγάλη πρόοδο. Προφανώς, έχουμε πολλά ζητήματα να δουλέψουμε, ακόμα κι εγώ ως οδηγός. Μάθαμε πάρα πολλά πράγματα, συνεπώς είμαι χαρούμενος με τη μιάμιση ημέρα (εντός του μονοθεσίου) έως τώρα.

Photo: McLaren

Έπειτα, ο Norris αναφέρθηκε στην αξιοπιστία των νέων μονοθεσιών της Formula 1, αλλά και στα όποια μικρά ζητήματα που αντιμετώπισε η McLaren:

Δεν περιμένω να συμβούν αρνητικά συμβάντα. Δουλεύεις στο υψηλότερο επίπεδο, επομένως δεν θέλεις να περιμένεις να προκύψουν αρνητικά συμβάντα. Νομίζω, όμως, πως εμείς όντως είχαμε πολλά μικρά ζητήματα. Δεν είχαμε μία τέλεια διαδικασία. Ίσως εξωτερικά να φαινόταν καταπληκτική, όμως ακόμα κι έτσι υπήρχαν πολλά ζητήματα «πίσω από τις κάμερες». Αυτά δεν ήταν εκτός ελέγχου, όμως απλά πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτά και να τα διορθώσουμε για το μέλλον. Συνεπώς, τα πράγματα εξελίχθηκαν αναμενόμενα. Νομίζω πως είχαμε τα ζητήματά μας, όπως και πολλές άλλες ομάδες είχαν. Απλά προσπαθούμε να τα λύσουμε και να εξασφαλίσουμε πως δεν θα ξανασυμβούν, είτε στις επόμενες ημέρες δοκιμών είτε αργότερα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Οι ομάδες της Formula 1 θα βρεθούν στο Μπαχρέιν το τριήμερο 10-12 Μαρτίου εκ νέου για δοκιμές, πριν τον εναρκτήριο αγώνα στην ίδια πίστα στις 18-20 Μαρτίου.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles