spot_img

Η Ferrari καθυστερεί τις αναβαθμίσεις της F1-75

Η Scuderia Ferrari σκοπεύει να τρέξει στις δοκιμές του Μπαχρέιν με ένα μονοθέσιο που δεν θα έχει μεγάλες αναβαθμίσεις, συγκριτικά με τη Βαρκελώνη.

Η Ferrari είχε θετικό πρόσημο στις δοκιμές της Βαρκελώνης, καθώς ήταν η ομάδα που συμπλήρωσε τους περισσότερους γύρους τις 3 ημέρες της παραμονής των ομάδων στο Circuit de Catalunya. Η θετική εικόνα για την ιταλική ομάδα ίσως αλλάξει στο επόμενο τεστ δοκιμών στο Μπαχρέιν. Ο λόγος είναι πως Mercedes και Red Bull, εκ των κυριότερων αντιπάλων της, σκοπεύουν να φέρουν μεγάλες αναβαθμίσεις στην «πρόβα τζενεράλε» των ομάδων πριν την έναρξη της σεζόν.

Σύμφωνα με τα όσα ακούγονταν στα paddock στις δοκιμές της Ισπανίας, οι δύο περσινές πρωταγωνίστριες ομάδες αναμένεται να φέρουν πιο «επιθετικές» αεροδυναμικές αναβαθμίσεις στο τεστ δοκιμών στην πίστα του Sakhir.

Διαβάστε επίσης: Formula 1 – Οι δοκιμές της Βαρκελώνης σε αριθμούς

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, έκανε δηλώσεις για τα πλάνα που έχει η ομάδα στο ερχόμενο τεστ δοκιμών στις 10-12 Μαρτίου. Ο ίδιος γνωρίζει την πιθανότητα να εμφανιστούν οι ανταγωνιστές της ομάδας με έδρα το Maranello βελτιωμένες, αλλά ξεκαθαρίζει τη φιλοσοφία που έχει σχετικά με το δικό της μονοθέσιο:

Δεν θα είναι (το μονοθέσιο) πολύ διαφορετικό συγκριτικά με αυτό που έχουμε ήδη. Νομίζω πως το πρώτο βήμα για εμάς είναι να βελτιστοποιήσουμε αυτό που έχουμε. Είμαστε ακόμα μακριά από το κορυφαίο επίπεδο απόδοσης. Όχι μόνο επειδή τρέχαμε με πολλά καύσιμα και χωρίς τη μέγιστη απόδοση του κινητήρα μας, αλλά επειδή πολύ απλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε από το δικό μας μονοθέσιο. Έχουμε συγκεντρωθεί περισσότερο στο τελευταίο, όχι μόνο αναφορικά με το να έχουμε το κατάλληλο setup, αλλά και σε ό,τι αφορά το στυλ οδήγησης και τους ίδιους τους οδηγούς. Επομένως, ας περιμένουμε, θα δούμε και οι υπόλοιποι τι θα φέρουν. Σίγουρα ως Ferrari είμαστε πάντα ανήσυχοι για τις αναβαθμίσεις των ανταγωνιστών μας. Είμαι αρκετά σίγουρος πως θα είναι πολύ, πολύ δυνατοί όταν έρθει η ώρα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της Βαρκελώνης.

Ο Mattia Binotto έχει θετική ψυχολογία βλέποντας τον τρόπο που συμπεριφερόταν η F1-75 στις δοκιμές. Επίσης, συνέχισε τις δηλώσεις του μιλώντας για τη συσχέτιση των δεδομένων της πίστας με αυτών πίσω στο εργοστάσιο:

Στον τομέα των χιλιομέτρων, κάναμε πάρα πολλούς γύρους. Αυτό που είναι σημαντικό, από την πρώτη μέρα, είναι πως συλλέγουμε δεδομένα. Νομίζω πως αυτό ήταν σημαντικό, καθώς αυτά τα μονοθέσια είναι τόσο διαφορετικά και ο πρώτος μας στόχος είναι να προσπαθήσουμε να τα μάθουμε. Επομένως, αυτό που θέλαμε, τουλάχιστον στο πρώτο τεστ, ήταν να προσπαθήσουμε να «χαρτογραφήσουμε» το μονοθέσιο σε όλες τις συνθήκες και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τις συσχετίσεις με την αεροδυναμική σήραγγα και τον προσομοιωτή. Έως τώρα, έχουμε συλλέξει πάρα πολλά δεδομένα. Αυτή η συσχέτιση θα είναι μία άσκηση για τις επόμενες ημέρες πίσω στο Maranello και θα προσπαθήσουμε να διασταυρώσουμε όλα τα δεδομένα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Οι ομάδες της Formula 1 πηγαίνουν στο τεστ δοκιμών στο Μπαχρέιν ακολουθώντας διαφορετική φιλοσοφία στο πακέτο αναβαθμίσεων που θέλουν να φέρουν. Αυτό κάνει ακόμα πιο απρόβλεπτη την εικόνα του νέου Πρωταθλήματος και την αναμονή για τους αγώνες μεγαλύτερη.

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles