spot_img

Ο Norris καταπολέμησε την κατάθλιψη στην αρχή της καριέρας του

Ο Lando Norris παραδέχθηκε πως έπασχε από κατάθλιψη στα αρχικά στάδια της καριέρας του στη Formula 1 και αποκάλυψε πώς κατάφερε να την καταπολεμήσει.

Ο οδηγός της McLaren μίλησε για πρώτη φορά στην τηλεόραση για το μέγεθος των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπισε όταν ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1 και παραδέχτηκε πως βρισκόταν συχνά σε κατάθλιψη.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Lando Norris δήλωσε πως το χαμόγελο που τον “συνοδεύει” στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη Formula 1 έρχεται σε αντίθεση με την ιστορία που βίωσε ερχόμενος στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αντιμετωπίζοντας κατάθλιψη. Πρόσθεσε, επίσης, πως ένιωθε αμφιβολίες για το αν είναι αρκετά καλός για να βρίσκεται στη Formula 1, κάτι που τον επηρέασε σε μεγάλο βαθμό στην πρώτη του σεζόν.

Μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV και στην εκπομπή “This Morning”, ο Norris περιέγραψε την εμπειρία των οδηγών “πίσω από τις κάμερες”, τονίζοντας πως μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που ίσως πιστεύουν οι φίλοι της Formula 1.

Έχω την αίσθηση πως οι άνθρωποι που βλέπουν από την τηλεόραση (τη Formula 1) δεν συνειδητοποιούν τι βιώνει ένας οδηγός. Είναι, κατά κάποιον τρόπο, κρίμα, όμως τώρα υπάρχουν περισσότερα προγράμματα που μπορείς να δεις στο πώς συμπεριφέρεται ένας οδηγός “πίσω από τις κάμερες” και να καταλάβεις πόση πίεση και πόσο άγχος έχει να αντιμετωπίσει. Ειδικά στην ηλικία που ξεκίνησα στη Formula 1, στα 19 μου, υπάρχουν πάρα πολλά βλέμματα επάνω σου. Επομένως, επηρεάστηκα από το ότι έπρεπε να αντιμετωπίσω όλα αυτά τα πράγματα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Συνεχίζοντας, ο Norris περιέγραψε την τεράστια πίεση που βίωσε στην προσπάθειά του να μη πάει χαμένη η ευκαιρία που του δόθηκε να βρεθεί στη Formula 1.

Ένιωθα πως δεν ήξερα ποιο θα ήταν το επόμενο βήμα. Αν κάτι πάει στραβά, αν δεν τα πάω καλά στην επόμενη περίοδο, αναρωτιόμουν τι μπορούσε να συμβεί. Ρωτούσα τον εαυτό μου “Ποιο είναι το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας; Θα βρίσκομαι του χρόνου στη Formula 1 ή όχι; Αν όχι, τι θα κάνω από τη στιγμή που δεν είμαι καλός σε πολλά άλλα πράγματα στη ζωή μου;” Επομένως, αναρωτιόμουν συνέχεια τέτοια πράγματα και μετά απλά είχα κατάθλιψη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν είχα ένα άσχημο τριήμερο, σκεφτόμουν πως δεν είμαι αρκετά καλός και διάφορα παρόμοια πράγματα. Όσο προσθέτονταν οι αγώνες στη σεζόν, μαζί με ό,τι αφορούσε τα social media, όλο αυτό κατάφερνε να με βλάψει σε μεγάλο βαθμό.

Έπειτα, ο Norris αποκάλυψε πως η υποστήριξη από το δυναμικό της McLaren, σε συνδυασμό με τη συνεργασία του με το φιλανθρωπικό ίδρυμα ψυχικής υγείας Mind, τον βοήθησαν να νικήσει την κατάθλιψη και να βρεθεί σε πολύ καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή.

Συνεργαζόμαστε με το Mind, το οποίο με βοήθησε απίστευτα, όπως επίσης και άλλα άτομα στη McLaren, αλλά έχει βοηθήσει όλο τον κόσμο γενικότερα. Μίλησα, λοιπόν, στη McLaren, στους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μου και στους φίλους που εμπιστεύομαι, φυσικά και στο Mind, έτσι βρίσκομαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα. Είμαι πολύ πιο χαρούμενος και απολαμβάνω οτιδήποτε κάνω.

Στο τέλος, ο Βρετανός οδηγός της McLaren μίλησε για τη συνέχεια της φετινής σεζόν.

Σίγουρα υπάρχουν πολλές προσδοκίες για εμάς αυτή τη στιγμή λόγω της νίκης στη Monza (GP Ιταλίας), όπου κάναμε το 1-2, αλλά και για το προηγούμενο τριήμερο (GP Ρωσίας), όπου είχα την pole position και σχεδόν κέρδισα τον αγώνα. Επομένως, πολλοί άνθρωποι περιμένουν καταπληκτικά πράγματα για τη συνέχεια. Πρέπει, όμως, να τους “προσγειώσουμε” κατά κάποιον τρόπο καθώς, ρεαλιστικά, δεν είμαστε το ίδιο γρήγοροι με τις Mercedes και Red Bull, που είναι οι δύο πρωτοπόρες ομάδες αυτή τη στιγμή. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε, όμως ο κάθε αγώνας από εδώ και πέρα είναι μία ευκαιρία.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Lando Norris αλλά και η McLaren έρχονται από δύο πολύ ανταγωνιστικά τριήμερα στα GP Ιταλίας και Ρωσίας, αν και το τελευταίο δεν συνοδεύτηκε από ανάλογο αποτέλεσμα όπως στη Monza. Η βρετανική ομάδα πηγαίνει στο GP Τουρκίας έχοντας προβάδισμα 17,5 πόντων από τη Ferrari για τη μάχη της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles