spot_img

Η Mercedes εξετάζει άμεση αλλαγή κινητήρα στον Hamilton

Ο Lewis Hamilton ενδέχεται να αναγκαστεί να εκκινήσει το GP Τουρκίας από το τέλος του grid, εάν τελικά η Mercedes αλλάξει μονάδα ισχύος στο μονοθέσιό του.

Μέχρι στιγμής, ο Hamilton έχει χρησιμοποιήσει όλες τις επιτρεπόμενες κινητήριες μονάδες που έχουν οι οδηγοί για το 2021. Εάν κάνει, λοιπόν, επιπλέον αλλαγή μονάδας ισχύος από εδώ και πέρα, αυτή θα του επιφέρει ποινή θέσεων στη σειρά εκκίνησης ενός αγώνα. Ο αντίπαλος του Βρετανού στο πρωτάθλημα, Max Verstappen, επέλεξε να βάλει νέο κινητήρα και να δεχτεί ποινή θέσεων στο GP Ρωσίας. Ο απρόβλεπτος καιρός τον έφερε από την τελευταία θέση στη 2η, ελαχιστοποιώντας τις απώλειές του. 

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Με τις αλλαγές κινητήρων να είναι πολύ συχνές για τον team-mate του Hamilton, Valtteri Bottas, υπάρχει η ανησυχία στη Mercedes πως ίσως χρειαστεί να κάνουν το ίδιο και στον 7-φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Μιλώντας στο Sky Sports το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μονάδα ισχύος στον Hamilton.

Υπάρχει πιθανότητα να συμβεί. Δεν έχει αποφασιστεί ακριβώς το πού και πώς θα γίνει. Το πιο σημαντικό είναι να μην έχουμε εγκατάλειψη λόγω προβλήματος αξιοπιστίας. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα σκαμπανεβάσματα, αν τερματίσουμε στη 2η ή 3η θέση. Αυτό είναι εντάξει, το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο. Όμως, αν δεν τερματίσουμε… Επομένως, κοιτάμε τις παραμέτρους των κινητήρων, προσπαθώντας να είμαστε σίγουροι πως δεν θα έχουμε προβλήματα αξιοπιστίας.

Ο Lewis Hamilton έχει να εγκαταλείψει, λόγω προβλήματος αξιοπιστίας, από το 2018 και το GP Αυστρίας. Αυτή τη στιγμή προηγείται οριακά, μόλις για 2 πόντους, του Max Verstappen στο πρωτάθλημα οδηγών.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Με το GP Τουρκίας να έρχεται, ο Βρετανός θα ήθελε να έχει το περσινό αποτέλεσμα, όταν πέτυχε την 94η νίκη της καριέρας του και εξασφάλισε μαθηματικά τον 7ο παγκόσμιο τίτλο του.

Δείτε τον αγώνα αντοχής του Silverstone για το πρωτάθλημα της Asxeto Corsa.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles