spot_img

«Βόμβα» στο MotoGP: Αποχωρεί η Suzuki στο τέλος του 2022

Τα paddock του MotoGP σείονται τις τελευταίες ώρες, με πληροφορίες να θέλουν την αγωνιστική ομάδα της Suzuki να αποχωρεί στο τέλος του 2022. 

Το MotoGP όπως όλα δείχνουν αναμένεται να έχει μία μεγάλη αλλαγή ενόψει της σεζόν του 2023, με τη Suzuki, έναν εκ των 6 κατασκευαστών του πρωταθλήματος, να ανακοινώνει την αποχώρησή της από τους αγώνες. Αυτό σημαίνει πως οι αναβάτες της, ο Alex Rins και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020, Joan Mir, μένουν, προς ώρας, χωρίς θέση στο grid του 2023.

Η είδηση «βόμβα» έρχεται από το πουθενά. Ο επικεφαλής της ομάδας, Livio Suppo, είχε αναφέρει, μιλώντας στην ιστοσελίδα The Race, στο GP Πορτογαλίας πως υπάρχει η πρόθεση για ανανέωση της συνεργασίας και με τους δύο αναβάτες τους για την επόμενη (και όχι μόνο) σεζόν. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια παραμονής των ομάδων του MotoGP στην πίστα της Jerez για δοκιμές, προέκυψε ως αναπάντεχο νέο η απόφαση από τα κεντρικά στην Ιαπωνία να μη συνεχιστεί η παρουσία της εταιρίας στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας. Αυτό εξάλλου διέρρευσαν αρκετοί άνθρωποι της ιαπωνικής ομάδας σε πολλά διαφορετικά μέσα.

Μόλις τον προηγούμενο μήνα, ο Suzuki είχε ανακοινώσει πως υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη διοργανώτρια αρχή του MotoGP, τη Dorna, το οποίο θα τη διατηρούσε στο άθλημα μέχρι το 2026. Αυτό φαινόταν να αποτελεί μία ισχυρή ένδειξη για την αφοσίωση των Ιαπώνων στους αγώνες μοτοσικλέτας, με την ομάδα να έχει την πρόσφατη επιτυχία της κατάκτησης του Πρωταθλήματος του 2020 από τον αναβάτη της, Joan Mir. Εν τέλει, η ιαπωνική εταιρία αποφασίζει να αποχωρήσει από το MotoGP, ενδεχομένως επηρεασμένη από την παγκόσμια οικονομική κρίση που προέκυψε από την πανδημία του Covid-19.

Αν όντως αποδειχθεί αληθινή η είδηση, θα είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 12 χρόνια που η Suzuki αποχωρεί από τους αγώνες μοτοσικλέτας, καθώς επανέλαβε την ίδια κίνηση το 2011. Η επίσημη ανακοίνωση για την αποχώρηση της ιαπωνικής εταιρείας από το MotoGP αναμένεται στο προσεχές μέλλον, ενώ το μεγάλο ερωτηματικό αφορά τη συνέχεια της καριέρας των Joan Mir και Alex Rins μετά το 2022.

Δείτε το GP Silverstone για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles