spot_img

Sainz: «Δεν έχω λόγια, είμαι πολύ απογοητευμένος»

Πολύ απογοητευμένος ο Carlos Sainz μετά την εγκατάλειψη του στο Grand Prix Αυστρίας, η οποία στέρησε στην Scuderia Ferrari να πετύχει το 1-2 στο βάθρο.

Ο Ισπανός δεν κατάφερε να επαναλάβει την επιτυχία του στο Silverstone το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Το αγωνιστικό πακέτο της Ferrari ήταν πολύ ανταγωνιστικό στην πίστα του Σπίλμπεργκ και ήταν αναμενόμενο πως θα δημιουργήσει προβλήματα στην Red Bull Racing. Το Σάββατο ο Max Verstappen μονοπώλησε στον αγώνα Sprint με τις δυο F1-75 να μην μπορούν να απειλήσουν. 

Η εικόνα της Ferrari όμως ήταν πολύ διαφορετική στον αγώνα της Κυριακής. Ενώ όλα έδειχναν πως θα εξασφάλιζαν τις θέσεις στην κορυφή, ο αγώνας του Ισπανού καταστράφηκε στον 58ο γύρο όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του με πρόβλημα στο κινητήρα. Ο Sainz δεν έκρυψε την απογοήτευσή του.     

«Δεν είχα καθόλου επικοινωνία για τον κινητήρα και ήταν αναμενόμενο να συμβεί. Αν και ήταν ξαφνικό πραγματικά δεν έχω λόγια γιατί είναι μια πολύ μεγάλη ήττα. Χάσαμε σημαντικούς βαθμούς και ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την ομάδα, γιατί είχαμε εύκολα το 1-2 σήμερα. Η φωτιά ήτα αρκετή και σίγουρα υπάρχει μεγάλη ζημιά κάτι που δεν είναι ιδανικό. Θα πρέπει να το ελέγξουμε ξανά. Τουλάχιστον σήμερα το μονοθέσιο είχε καλό ρυθμό χωρίς μεγάλη φθορά στα ελαστικά και ήμασταν γρήγοροι. Απλά θα το αποδεχτώ και θα γυρίσω σελίδα σύντομα». 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας.

Ο αγώνας θα λέγαμε “μοιράστηκε” βαθμολογικά ανάμεσα στους δυο κατασκευαστές με την εγκατάλειψη του Sergio Perez. Η διαφορά των διεκδικητών στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και Οδηγών παραμένει αξιοσημείωτη. Σύμφωνα με τον Sainz όμως είναι πολύ νωρίς για να καθορίσει το αποτέλεσμα και πιστεύει πως μπορούν να επιστρέψουν στην κορυφή.  

«Είναι πολύ δύσκολο γιατί οι βαθμοί αυτοί θα ήταν σημαντικοί και θα μειώναμε την διαφορά μας από τους πρωτοπόρους του Πρωταθλήματος, τον Max και την Red Bull. Ήμασταν έτοιμοι να φέρουμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα για την ομάδα, αλλά είχαμε την εγκατάλειψη. Είναι πολύ απογοητευτικό πρέπει όμως να συνεχίσουμε να πιέζουμε γιατί έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας στην σεζόν».     

Μην χάσετε την Τρίτη 12 Ιουλίου στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας. Βρείτε το link εδώ.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles