spot_img

Ο Piastri «απειλεί» τη θέση του Alonso

H Alpine δεν θα αργήσει να αποφασίσει για τον οδηγό που θα πλαισιώσει τον Esteban Ocon το 2022, με τους υποψήφιους να είναι οι Oscar Piastri και Fernando Alonso.

Η Alpine θέλει να οριστικοποιήσει όσο γίνεται πιο έγκαιρα το μέλλον των οδηγών της πέρα του 2022. Αυτή τη στιγμή, ο Esteban Ocon δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη γαλλική ομάδα μέχρι το τέλος του 2024, όμως ακόμα παραμένει άγνωστος ο teammate του για την επόμενη χρονιά. Ο Fernando Alonso αυτή τη στιγμή έχει συμβόλαιο μόνο για τη φετινή σεζόν, παρόλο που έχει εκφράσει σε δηλώσεις του την επιθυμία να συνεχίσει να βρίσκεται στη Formula 1. Παράλληλα, η Alpine έχει στις τάξεις της ως δοκιμαστή οδηγό τον ταλαντούχο Oscar Piastri, ο οποίος είχε ισάριθμα πρωταθλήματα τις 3 προηγούμενες χρονιές σε Formula Renault Eurocup, Formula 3 και Formula 2.

Ο επικεφαλής της Alpine, Otmar Szafnauer, ρωτήθηκε από την ιστοσελίδα Autosport για το πότε αναμένεται η απόφασης της ομάδας για το μέλλον των οδηγών της.

«Δεν το έχουμε σκεφτεί ακόμα, καθώς είναι λίγο νωρίς για κάτι τέτοιο. Όμως, περίπου στο Silverstone (GP Μεγάλης Βρετανίας), πιθανότατα, θα μιλήσουμε για αυτό».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μαϊάμι.

Πρόσφατα υπήρξε έντονη φημολογία πως η Williams σχεδιάζει να κάνει αλλαγή οδηγού στη διάρκεια της φετινής σεζόν, με το όνομα του Piastri να έρχεται στο προσκήνιο ως αντικαταστάτης του Nicholas Latifi. Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ο Szafnauer τόνισε πως είναι σημαντικό να βρει όσο γρηγορότερα γίνεται ο νεαρός Αυστραλός θέση οδηγού στη Formula 1, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει κάποια σχετική συζήτηση προς το παρόν.

«Δεν το έχω σκεφτεί σοβαρά μέχρι στιγμής. Δε γνωρίζω τι συμβαίνει στη Williams, όμως έχω ακούσει τις φήμες. Στο παρελθόν, όταν η McLaren ήρθε και μας ρώτησε εάν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει (Piastri) ως αναπληρωματικό οδηγό, απαντήσαμε καταφατικά. Ο λόγος για αυτό είναι πως όσο περισσότερο χρόνο κατέχει ως οδηγός αντί να κάθεται εκτός αγώνων, τόσο το καλύτερο. Συνεπώς, από στρατηγικής άποψης το έχουμε αυτό στο μυαλό μας, όμως αναφορικά με το τι συμβαίνει στη Williams, δε γνωρίζω κάτι».

Μπορείτε πλέον να ακούτε την εκπομπή Slipstream στο Spotify. Πατήστε εδώ και κάντε follow την εκπομπή μας για τη Formula 1.

Η επιλογή της Alpine εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την απόφαση του Fernando Alonso. Αυτή μπορεί να αλλάξει σημαντικά τη δομή του διδύμου οδηγών της γαλλικής ομάδας, καθώς ενδέχεται να υπάρξει μετάβαση από έναν πολύπειρο σε ένα πολύ ταλαντούχο, πλην άπειρου, οδηγού σε ό,τι αφορά τη Formula 1.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles