spot_img

Πως ο Vettel έστρεψε τη Ferrari εναντίων του

Ο πρώην υπεύθυνος τύπου της Ferrari, Alberto Antonini, εξήγησε το πως ο Sebastian Vettel όταν ήταν οδηγός της, κατάφερε με τις συνήθειές του να στρέψει το κλίμα εναντίων του στο Maranello.

Ο Alberto Antonini υπήρξε υπεύθυνος τύπου στη Ferrari και ανέλαβε το συγκεκριμένο πόστο παράλληλα με την άφιξη του Sebastian Vettel στη Scuderia, μετά το τέλος του Πρωταθλήματος της Formula 1 το 2014. Ο Γερμανός προερχόταν από 4 συνεχόμενους Τίτλους με τη Red Bull Racing και θέλησε να ακολουθήσει τα «χνάρια» του παιδικού του ήρωα, Michael Schumacher, κατακτώντας ένα Πρωτάθλημα με τη Ferrari.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Antonini, ο Vettel είχε ορισμένες συμπεριφορές που ενόχλησαν την ιταλική ομάδα, αναφερόμενος στον πρώτο καιρό του Γερμανού με τη Scuderia στο GoF1 show.

«Ο κόσμος συνηθίζει να ξεχνά πως κέρδισε 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα στη σειρά με τη Red Bull, πιθανότατα να υπήρχε εκεί το κατάλληλο περιβάλλον για τον ίδιο. Όταν ήρθε στη Ferrari, ουσιαστικά γίναμε ταυτόχρονα μέλη της ομάδας στο τέλος του 2014. Τότε ισχυριζόταν πως θα είναι ευθύς και θα ενοχλεί ορισμένους ανθρώπους με το να τους λέει «αυτό δεν το κάναμε με αυτόν τον τρόπο στη Red Bull» και θα του απαντούσαν πως τώρα δεν είναι στη Red Bull, αλλά στη Ferrari».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με ανάλυση των τελευταίων εξελίξεων της F1.

Ο Antonini μίλησε και για τις σεζόν του 2017 και 2018, εξηγώντας τι πήγε λάθος, κατά τη γνώμη του, στη Ferrari.

«Το 2017 το μονοθέσιο ήταν πολύ καλό, όμως η εξέλιξη απέτυχε. Συνεπώς, όσες αναβαθμίσεις προγραμμάτισαν να φέρουν από τα μέσα της σεζόν και μετά, η πλειοψηφία τους δεν ήταν σωστές. Για το 2018 θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας. Όταν ξεκίνησε η χρονιά στις δοκιμές, ο Sebastian (Vettel) οδήγησε το μονοθέσιο για πρώτη φορά. Δεν είχε σκοπό να σημειώσει γρήγορους γύρους εκείνη την ημέρα, όμως ένιωσε πως υπήρχε κάποιο λάθος με το μονοθέσιο, ήταν πολύ ελαφρύ στο εμπρός μέρος. Το μονοθέσιο δεν ήταν ικανό για νίκες από την αρχή, έγινε δουλειά για να φτάσει σε αυτό το σημείο, ο Sebastian ήθελε πάρα πολύ να προσπαθήσει γι’ αυτό».

Μεταξύ άλλων, ο πρώην υπεύθυνος τύπου της Ferrari αναφέρθηκε και στο λάθος του Vettel στο GP Γερμανίας το 2018.

«Αυτό που συνέβη στη Γερμανία, όπου έφυγε ευθεία στα προστατευτικά ελαστικά ενώ βρισκόταν στην πρωτοπορία του αγώνα, τον επηρέασε ψυχολογικά. Πιθανότατα έχασε αυτοπεποίθηση από αυτό. Η κατάσταση, όμως, από τεχνικής άποψης ήταν αρκετά χειρότερη σε σύγκριση με τώρα (2022). Σε σχέση με τη Mercedes τότε, το μονοθέσιο δεν ήταν τόσο καλό. Η σημερινή Ferrari ίσως είναι η καλύτερη που έχω δει εδώ και δεκαετίες. Συνεπώς, αναρωτιέμαι συνεχώς αν ο Sebastian βρισκόταν σε αυτό το μονοθέσιο και ήταν κάποια χρόνια νεώτερος. Δε ρίχνω το φταίξιμο σε αυτόν για τα πάντα που συνέβησαν τότε, καθώς έχει δεχθεί υπερβολική κριτική και νομίζω πως δεν το αξίζει αυτό».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Sebastian Vettel έφυγε στο τέλος του 2020 από τη Ferrari χωρίς να κατακτήσει κάποιο Πρωτάθλημα και αναμένεται να αποχωρήσει από τη Formula 1 στη λήξη της σεζόν του 2022.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles